maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקליפות אבטיח וקינמון

אבטיח, הפרי הכי מזוהה עם הקיץ הישראלי. מתוק, עסיסי ומלא נוזלים, וניתן להשתמש בכולו, לא מאמינים? במתכון הבא תוכלו להכין קליפות אבטיח מוחמצות בסגנון רומני.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקליפות אבטיח וקינמון
רכיבים לקליפות אבטיח מוחמצות:
קליפות אבטיח - מ-1 (בינוני)
מים - ½2 ליטר
מים - 3 כוסות (נוספות)
לימון - 1 (גדול, פרוס לפרוסות דקות)
סוכר - 5 כוסות
חומץ - 3 כוסות (לבן)
מלח - ¾ כוס
מסמרי ציפורן - 1 כף (שלמים)
קינמון - 6 (מקלות שבורים לחתיכות באורך 2 ס"מ)
אופן הכנת הקליפות אבטיח מוחמצות:
  1. הסירו את הקליפה הירוקה ובשר הפרי האדום, כך שישאר החלק הלבן של הקליפה. חתכו את הקליפות לרצועות.
  2. ערבבו את 2.5 ליטר המים עם המלח, וכסו את קליפות האבטיח במי המלח. קררו את הקליפות עם מי המלח למשך הלילה.
  3. סננו את הקליפות, שטפו אותן במים, כסו במעט מים בסיר והרתיחו אותם. המשיכו לבשל עד שהקליפות יהפכו לרכות, בערך 15 דקות.
  4. צרו סירופ על ידי ערבוב הסוכר, החומץ ו-3 כוסות המים. הרתיחו במשך 5 דקות ושפכו מעל לקליפות. הוסיפו את פרוסות הלימון וקררו למשך הלילה.
  5. חממו את האבטיח בתוך הסירופ שלו והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך שעה נוספת על אש בינונית.
  6. העבירו את קליפות האבטיח לצנצנת גדולה, כסו בסירופ והוציאו את כל הבועות. סגרו את הצנצנת היטב.
  7. הכניסו את הצנצנת לסיר גדול מלא מים רותחים וחממו אותה במשך 15 דקות. הוציאו וייבשו את הצנצנת ותנו לה לשבת במשך יומיים לפחות.
מקור: רוני אביבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: