גם אנשים שאינם חסידים גדולים של פרנץ טוסט או של עוגת גזר לא יכולים לעמוד בפני השילוב המתוק של שני הקינוחים הנהדרים האלה! מדובר במנה מושקעת ועשירה שבקלות יכולה להתאים למפגשים חברתיים או משפחתיים גדולים, והמתכון שלפניכם יגלה לכם איך להכין אותה... זה מנת קינוח מושלמת לאוהבי האגוזים, הגזר, הקינמון והזיגוגים העשירים שמצויים על מנות כה רבות שאנחנו אוהבים, ואין שום סיבה לפחד ממנה משום שבעזרת ההוראות המפורטות שלפניכם כל אחד יכול להכין אותה!
אופן הכנת הפרנץ' טוסט:
-
שמנו תבנית עמוקה בגודל 23*33 בחמאה. קרעו ביד חתיכות קטנות מהלחם ופזרו אותן באופן אחיד בתוך התבנית.
-
פזרו מעל קרעי הלחם את הגזר המגורר והפקאנים באופן אחיד.
-
שברו את הביצים לתוך קערה בינונית והוסיפו לתוכה את כל שאר רכיבי הפרנץ' טוסט.ערבבו קלות ושפכו לתוך התבנית.
-
כסו את התבנית בניילון נצמד ואחסנו אותה במקרר עד לשעת הצורך, רצוי למשך לילה.
אופן הכנת השכבת ציפוי:
-
ערבבו קמח, סוכר חום, קינמון ומלח בקערה. הוסיפו גם את החמאה וערבבו היטב בעדינות.
-
הוסיפו לקערה את הפקאנים הקצוצים וקפלו אותם בעדינות לתוך שאר הרכיבים של הציפוי.
-
העבירו את התערובת לשקית פלסטיק רב פעמית והכניסו למקרר עד למועד האפייה.
אופן הכנת הזיגוג:
-
כאשר אתם מוכנים לאפות את הקינוח הנפלא שלכם, חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
-
הוציאו את התבנית עם כיסוי הניילון מהמקרר, הסירו אותו ופזרו מעל את הציפוי משקית הפלסטיק.
-
אחרי שהתנור התחמם, הכניסו לתוכו את התבנית למשך 45-60 דקות בהתאם למרקם הרצוי.
-
ערבבו את גבינת השמנת בקערה בעזרת מיקסר עם משוט לישה או וו גיטרה עד שהיא רכה וחלקה.
-
הוסיפו את שאר הרכיבים והמשיכו לערבב תוך כדי ניגוב דפנות הקערה. כאשר הזיגוג חלק ואחיד, העבירו אותו לכלי אטום עד שהבסיס והציפוי יצאו מהתנור.
-
בסיום האפייה מרחו את הזיגוג על פרנץ' טוסט עוגת הגזר שלכם, ואיכלו בתיאבון!
טיפ השף:
מי שרוצה לשדרג את הקינוח הנפלא הזה מוזמן להגיש אותו עם סירופ מייפל!