הוופל הבלגי - פריך מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים. הוא מגיע ברוב המקרים בצורת ריבועים גדולים, כשמגישים אותו כקינוח עם קצפת, אבקת סוכר, פירות, חמאה, סירופ מייפל או שוקולד... מתקבל קינוח מושלם שקשה מאוד לעמוד בפניו. לעיתים הוא חלק מארוחה (בעיקר שהוא נטרלי או מלוח), בליווי ביצה מקושקשת, ירקות וגבינות, ואפילו כבסיס למנה בשרית טעימה.
כמה טיפים לפני שנעבור למתכון וופל בלגי:
אבקת אפייה: מומלץ להוסיף לתערובת אבקת אפייה כדי לסייע לה לתפוח ולהיות אוורירית, אם אין לכם אבקת אפייה אפשר להוסיף סודה לשתייה, כך נהוג במתכון המקורי.
דרכי הכנה: ניתן להשתמש במכשיר מיוחד המיועד לאפיית וופל בלגי עם תבנית בטקסטורת הוופל, קיימים פתרונות נוספים כמו: מחבת וופל בלגי, ותבניות סיליקון.
חימום חוזר: עדיף לחמם בתנור/ טוסטר אובן כל 150 מעלות , או במחבת, ולא במיקרוגל. חימום במיקרוגל ייתן מרקם ספוגי ורך
צינון: בתום האפייה, מומלץ לצנן או להניח על רשת, אם תניחו על צלחת האדים היוצאים ירככו אותו ויהפוך את הוופל הבלגי ויעשו אותו רך מידי.
הצעת הגשה: חממו מחבת עם סוכר הוסיפו פירות וטגנו עד קרמול, הוסיפו חמאה והגישו מעל הוופל עם מייפל/ קצפת/ גלידה. או לגרסה הפחות עתירת קלוריות – הגישו עם פירות טריים.
הכנת המתכון במחבת וופל בלגי: חממו מראש את המחבת על אש גבוהה בינונית, שמנו את המחבת עם מעט שמן, צקו את הבלילה, לאחר כמה דקות הפכו את המחבת עצמו לצד השני על הגז.
הכנת הוופל במכשיר מיועד: חממו מראש את המכשיר כ-3 דקות, ורק לאחר מכן שמנו את הפלטות, צקו את הבלילה וסגרו מיד. הימנעו מפתיחת המכשיר תוך כדי הכנה, המתינו לפחות כ-5 דקות, אחרת הבלילה עלולה להידבק לתבניות. אל תמלאו את הבלילה עד סוף השקעים, השאירו לה מקום לפתוח כראוי. הוציאו את הוופל בעזרת מרית סיליקון ולא כלי ממתכת כדי לא לפגוע בתבניות. בין וופל לוופל המכשיר מעט מתקרר, המתינו מעט ותנו לו להתחמם מחדש לפני אפיית אחד נוסף.