אם חשבתם שהגרסה הרגילה של הלזניה ממכרת, חכו שתטעמו את הגרסה השוקולדית! הקינוח המרשים הזה ייראה נפלא על כל שולחן, ואף אחד לא ינחש שהמתכון לא דרש אפייה בכלל.
אופן הכנת העוגת שוקולד:
-
הכניסו את העוגיות למעבד מזון והפעילו אותו עד לקבלת פירורים. הכניסו את הפירורים לקערה, הוסיפו להם את החמאה המומסת וערבבו היטב.
-
העבירו את פירורי העוגיות עם החמאה לתבנית בגודל 23*33 והדקו אתם היטב לתחתית. הכניסו את התבנית למקרר.
-
הכניסו את גבינת השמנת לקערה וערבבו אותה עם מיקסר ידני עד שהיא תהיה אוורירית. הוסיפו לקערה 2 כפות חלב ואת הסוכר וערבלו היטב. הוסיפו לקערה ¼1 כוסות קצפת, ערבבו בעדינות, הוציאו את התבנית מהמקרר ומרחו את התערובת על תחתית העוגיות.
-
בקערה בינונית, הקציפו יחד פודינג שוקולד יחד עם ¼3 כוסות חלב קר עד לקבלת תערובת יציבה. מרחו את התערובת על שכבת גבינת השמנת. הניחו בצד ל-5 דקות.
-
מרחו את ¼ הקצפת הנותרת על שכבת הפודינג שוקולד.
-
בקערה חסינת חום, הכניסו מחצית משבבי השוקולד, המיסו אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות וזלפו לכל אורך התבנית. פזרו מעל הלזניה את שבבי השוקולד שנותרו, הכניסו למקרר למשך 4 שעות, הוציאו והגישו.
טיפ השף:
אם יש לכם אינסטנט פודינג וניל בלבד, תוכלו להפוך אותו לפודינג שוקולד על ידי הוספת 1 כף קקאו עבור כל שקית אבקה. ערבבו היטב ואז עקבו אחר הוראות המתכון, וכך תיצרו אינסטנט שוקולד.