אתם מכירים את המאפה הזה בגרסותיו השונות מאולמות האירועים, שם מגישים אותו כמתאבן עם תפוח אדמה או רכיבים דומים. הגרסה הזו שלו הגיעה היישר מיוון, היא קלילה מאוד ומומלץ להגיש אותה לצד מטבל צזיקי שיהפוך אותה לטעימה וכיפית לאכילה אף יותר.
רכיבים למתכון לספנקופיטה:
רכיבים למתכון למטבל צזיקי:
אופן הכנת המתכון לספנקופיטה:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
חממו את שמן הזית במחבת על אש בינונית, וטגנו את הבצל והשום למשך דקה, עד שהם מקבלים גוון חום-זהוב.
-
הוסיפו את התרד והכמון וטגנו למשך 7-8 דקות, עד שהמים מתאדים מהתרד. המשיכו לערבב אותו כדי שלא יישרף.
-
לאחר הטיגון הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד לקירור.
-
הוסיפו את גבינת הפטה לתערובת התרד וערבבו היטב.
-
חתכו רצועות ארוכות של בצק פילו ברוחב 5 ס"מ.
-
הברישו דף אחד בשמן זית והניחו עליו דף נוסף – השמן יגרום להם להידבק אחד לשני. הניחו כף וחצי על קצה אחד של רצועת הפילו וקפלו אותה בצורת משולש עד לקצה השני. הצמידו את הקצוות בעזרת שמן זית. חזרו על כך עד שתיגמר התערובת.
-
שמנו קלות תבנית אפייה, הניחו עליה את הספנקופיטות שהכנתם והברישו אותן בשמן זית.
-
אפו למשך 10 דקות – עד שהספנקופיטות מקבלות צבע חום-זהוב.
-
הגישו לצד מטבל צזיקי.
אופן הכנת המתכון למטבל צזיקי:
-
סחטו את הנוזלים מהמלפפון הקצוץ.
-
העבירו את המלפפון הקצוץ ללא הנוזלים לקערה וערבבו עם שאר הרכיבים.