השם של הלחם הזה די מטעה, כי אם חשבתם שטעמו זהה לזה של המלון, טעות בידכם. לחם המלון מקבל את שמו מצורתו, שמזכירה את קליפת הפרי, אך טעמו ומרקמו עדיין שווים את תהליך הכנתו, שלא לדבר על כך שמדובר בלחם מושלם להגשה בזכות צורתו הייחודית. בואו ללמוד איך מכינים לחם חדש ומיוחד שעוד לא יצא לכם להגיש כמותו.
רכיבים למתכון לבצק לחם מלון:
רכיבים למתכון ציפוי ללחם מלון:
אופן הכנת המתכון לבצק לחם מלון:
-
טרפו יחדיו את השמרים, החלב החמים וכפית אחת של סוכר. הניחו את התערובת בצד למשך 5-7 דקות, עד שהיא מתחילה לבעבע. העבירו אותה לקערת מיקסר עם וו קרס.
-
הוסיפו לקערת המיקסר את שאר הסוכר, קמח הלחם, המלח ו-2 כפות מהביצים הטרופות (אל תזרקו את השאר - תצטרכו את זה להמשך), והפעילו את המיקסר על מהירות נמוכה.
-
כשהבצק מתאחד, הוסיפו את החמאה המרוככת, והמשיכו ללוש על מהירות נמוכה, עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק. לאחר מכן הגבירו את מהירות המיקסר לבינונית, ולושו עד שהבצק נהיה חלק.
-
העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות, כסו אותה בניילון נצמד והשאירו אותה בטמפרטורת החדר למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בזמן זה הכינו את הציפוי ללחם (מתכון בהמשך).
-
אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, חלקו אותו ל-8 חלקים שווים, ושטחו כל אחד מהם עם מערוך. הניחו כל אחת מחתיכות הבצק על תבנית אפייה עם נייר אפייה עליה, וכסו את התבנית עם ניילון נצמד כדי שהבצק לא יתייבש.
-
הוציאו את בצק הציפוי מהמקרר, חלקו גם אותו ל-8 חתיכות ושטחו כל אחת מהן מעט עד שהן גדולות מספיק כדי לכסות את החלק העליון של הלחמניות שהכנתם.
-
הניחו את הציפוי על הלחמניות, והשתמשו בסכין חדה כדי ליצור חריצים לאורך ולרוחב של הציפוי, כך שתיצרו משבצות.
-
כסו את הבצק עם ניילון נצמד והשאירו אותו בצד למשך 30-45 דקות, כך שיתנפח קצת.
-
חממו מראש את התנור ל-175 מעלות, הברישו את הלחמניות בשאר תערובת הביצים שנותרה ואפו למשך 20-25 דקות, עד שעולה ריח מהלחמניות והן משחימות ומזהיבות.
אופן הכנת המתכון ציפוי ללחם מלון:
-
טרפו יחדיו את החמאה ואבקת הסוכר, וברגע שהתערובת נהיית חלקה, הוסיפו את המלח והקמח וערבבו היטב.
-
הוסיפו 2 כפות מהביצים הטרופות ואת תמצית הווניל, וערבבו היטב עד שנוצר בצק.
-
העבירו את הבצק למשטח עבודה נקי וגלגלו את הבצק לצורה מוארכת. עטפו את הבצק בניילון נצמד ושמרו במקרר עד לשימוש.