הכרובית היא ירק נהדר – עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, והתברכה בטעם מיוחד שאהוב על רבים. מלבד שלל התבשילים שאפשר לעשות איתה, תופתעו לגלות שאפשר להכין ממנה לחם מיוחד במינו, וכדי להעשיר אותו עוד יותר בבריאות, להוסיף לו גם אבקת חלבון שבכלל תקפיץ את ערכיו התזונתיים. אז בין אם אתם בדיאטה, במשטר אימונים לחיטוב הגוף או פשוט רוצים להתפנק במעדן בריא – השקיעו מזמנכם והכינו את הלחם הנהדר הזה!
מקור תמונה:
legion
רכיבים ללחם כרובית וחלבון:
אופן הכנת הלחם כרובית וחלבון:
-
חממו תנור לחום של 205 מעלות. רפדו תבנית לאפיית לחם ב-2 שכבות של נייר אפיה, או במשטח סיליקון לאפייה
-
הניחו את הכרובית החתוכה במעבד מזון וערבלו בפולסים קצרים עד שהיא קצוצה דק-דק במרקם דמוי אורז.
-
הוסיפו לכרובית הקצוצה בקערת המערבל את קמח הקוקוס, אבקת החלבון, הגבינה המגוררת, המלח, הסודה לשתייה, החלבונים והתיבול (אפשרי), וערבלו בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
שפכו את הבלילה מהמעבד אל תבנית הלחם והניחו אותה בתנור שחיממתם. הורידו את החום ל-190 מעלות ואפו למשך 10 דקות.
-
הורידו את החום בתנור ל-175 מעלות והמשיכו באפייה עוד כ-50 דקות, עד שהבצק מתנפח והחלק העליון של הלחם מזהיב.
-
הוציאו מן התנור וקררו על תבנית רשת. ברגע שלחם הכרובית צונן, פרסו והגישו. בתיאבון!