header

מתכון ללחם כרובית וחלבון

הכרובית היא ירק נהדר – עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, והתברכה בטעם מיוחד שאהוב על רבים. מלבד שלל התבשילים שאפשר לעשות איתה, תופתעו לגלות שאפשר להכין ממנה לחם מיוחד במינו, וכדי להעשיר אותו עוד יותר בבריאות, להוסיף לו גם אבקת חלבון שבכלל תקפיץ את ערכיו התזונתיים. אז בין אם אתם בדיאטה, במשטר אימונים לחיטוב הגוף או פשוט רוצים להתפנק במעדן בריא – השקיעו מזמנכם והכינו את הלחם הנהדר הזה!

זמן הכנה: 12 דקות
כמות סועדים: 15
רמת קושי: קל
מתכון ללחם כרובית וחלבון מקור תמונה: legion
רכיבים ללחם כרובית וחלבון:
כרובית בינונית - 1 (חתוכה, כ-575 גרם)
קמח קוקוס - 25 גרם
אבקת חלבון קזאין - 25 גרם (טבעית, ללא טעם)
גבינת פרמז'ן - 25 גרם (מגוררת, ניתן להמיר בגבינת גרנה פדנו במקום)
מלח - 1 כפית
סודה לשתייה - 1 כפית
חלבונים - 6 (מביצים גדולות)
אבקת צ'ילי - 1 כפית (לתיבול, ניתן גם פפריקה מעושנת או שום קלוי)
אופן הכנת הלחם כרובית וחלבון:
  1. חממו תנור לחום של 205 מעלות. רפדו תבנית לאפיית לחם ב-2 שכבות של נייר אפיה, או במשטח סיליקון לאפייה
  2. הניחו את הכרובית החתוכה במעבד מזון וערבלו בפולסים קצרים עד שהיא קצוצה דק-דק במרקם דמוי אורז.
  3. הוסיפו לכרובית הקצוצה בקערת המערבל את קמח הקוקוס, אבקת החלבון, הגבינה המגוררת, המלח, הסודה לשתייה, החלבונים והתיבול (אפשרי), וערבלו בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. שפכו את הבלילה מהמעבד אל תבנית הלחם והניחו אותה בתנור שחיממתם. הורידו את החום ל-190 מעלות ואפו למשך 10 דקות.
  5. הורידו את החום בתנור ל-175 מעלות והמשיכו באפייה עוד כ-50 דקות, עד שהבצק מתנפח והחלק העליון של הלחם מזהיב.
  6. הוציאו מן התנור וקררו על תבנית רשת. ברגע שלחם הכרובית צונן, פרסו והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.