ברגע שמכניסים 2 פרוסות עם גבינה למחבת או לטוסטר מתרחש קסם שהופך את המאכל הפשוט הזה לאהוב מאוד על רבים ולחלק בלתי נפרד מזיכרונות הילדות שלהם. גם אנחנו אכלנו לא פעם טוסט גבינה בגרסאות כאלה ואחרות, ולאחרונה מצאנו את אחת מהטעימות, המושקעות והמוצלחות ביותר מכולן... תוספת של בצל מקורמל ושימוש בגרוייר איכותית יעזור לכם להכין את טוסט הגבינה המושלם - אז הכינו את התיאבון כי זה עומד להיות טעים!
רכיבים לטוסט גבינה עם בצל מקורמל:
אופן הכנת טוסט גבינה עם בצל מקורמל:
-
חממו את שמן הקנולה ובערך כף מהחמאה בתוך מחבת גדולה על אש בינונית. אחרי שהחמאה נמסה, הוסיפו את הבצל, ערבבו, כסו והמשיכו לבשל למשך כ-25 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
-
בתום הזמן הזה הוסיפו לבצלים חומץ שרי, כף סוכר וכ-2 כפות מים. ערבבו והקפידו לגרד את תחתית המחבת, כסו והמשיכו לבשל עד שכבר אין נוזל במחבת.
-
כבו את האש, העבירו את הבצל המקורמל לקערה והניחו בצד.
-
קחו 6 פרוסות לחם ומרחו על אחד מהצדדים של כל אחת חמאה. הניחו כל פרוסת לחם עם הצד של החמאה כלפי מטה (כלומר החוצה) ושימו 2 פרוסות גבינה, כף של בצל מקורמל (יותר או פחות לפי גודל הפרוסה והטעם) ואז 2 פרוסות גבינה נוספות.
-
מרחו חמאה על 6 פרוסות הלחם שנותרו והניחו אותן מעל השכבה השנייה של הגבינה, כאשר הצד המרוח בחמאה כלפי מעלה.
-
חממו מחבת גריל מברזל יצוק או כלי דומה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהיא מתחממת, הניחו עליה את הטוסטים שלכם, שטחו עם כף עץ או הופכן (רחת טיגון) ובשלו למשך 2-4 דקות על כל צד, עד שהלחם מקבל גוון זהוב והגבינה נמסה.
-
העבירו לצלחת הגשה, חתכו לחצאים או רבעים ושיהיה בתיאבון!