אין דבר נעים יותר מאשר ריח של לחם טרי הנאפה בתנור וממלא את המטבח שלנו ניחוחות מעוררי תיאבון – ואם הלחם הזה גם עשיר בבריאות, עוד יותר טוב. זה בדיוק מה שלחם אורז הבר והחיטה המלאה שבמתכון הבא מציע לכם, משום שהוא עשיר בשלל רכיבים בריאים ומזינים. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להשקיע מאמץ קל במטבח, והלחם הנפלא הזה יוכל להיות מוגש על שולחנכם, מעשה ידיכם!
רכיבים למתכון ללחם אורז בר:
אופן הכנת המתכון ללחם אורז בר:
-
בקערה קטנה, מוססו את השמרים במים החמים.
-
בקערה גדולה, ערבבו את תערובת השמרים עם האורז, כוס אחת של זרעי חמניות, חלב, דבש, חמאה, זרעי פשתן, מלח, קמח חיטה מלאה וכוס אחת של קמח רב תכליתי.
-
טרפו הכל במהירות בינוניות עד ליצירת תערובת. הוסיפו פנימה, לפי הצורך, מספיק קמח עד להיווצרות בצק דביק.
-
העבירו את הבצק למשטח מקומח ולושו עד שהוא נהפך לגמיש, 6-8 דקות.
-
שמנו קערה גדולה והניחו בה את הבצק. כסו את הקערה ותנו לה לנוח במקום חמים עד שהבצק תופח ומוכפל במימדיו, כשעה ורבע בערך.
-
טפחו עם אגרופכם על הבצק כדי להוריד את נפחו, ואז העבירו אותו למשטח מקומח וחלקו אותו לשני חצאים.
-
גלגלו כל חצי ועצבו ממנו מלבן בגודל 30 על 20 ס"מ. גלגלו את המלבנים בצורת רולדה – התחילו מהצלע הקצרה, תפסו בקו החיבור שלה וגלגלו עד להידוק וסגירה.
-
העבירו את הרולדות המגולגלות, כשקו החיבור שלהן מופנה כלפי מטה, ל-2 תבניות מלבניות משומנות בגודל 22*12 ס"מ.
-
כסו את התבניות במגבות מטבח והניחו במקום חמים עד שהלחמים כמעט מכפילים את נפחם, כ-45 דקות. בזמן הזה חממו תנור מראש לחום של 190 מעלות.
-
הברישו את כיכרות הלחם בחלבון הביצה, פזרו מעליהם את גרעיני החמנייה הנותרים ואת נבטי החיטה הקלויים (אפשרי). אפו כ-35-45 דקות עד שהכיכרות מזהיבים ומקבלים גוון חום כהה.
-
קררו את כיכרות הלחם בתנור פתוח ומכובה למשך 5 דקות, העבירו אותם לקירור נוסף על תבנית רשת, ולבסוף פרסו והגישו. בתיאבון!