קמח תירס יכול להוות תחליף נהדר לקמחי חיטה לבנים, והוא עשיר במינרלים ותורם לתהליך העיכול. תוכלו להכין איתו שלל דברים – ביניהם גם את הלחם הנפלא, המעושר בירקות גינה ובטעם יוצא דופן, שנציג לכם כעת ויכול בקלות לככב במטבח שלכם וללוות את הארוחות שלכם.
אופן הכנת הלחם תירס וירקות:
-
חממו תנור לחום של 205 מעלות.
-
בקערה גדולה ערבבו ביחד את הקמחים, אבקת האפייה, העירית והמלח.
-
בקערה נפרדת ערבבו את הביצים, החלב והדבש עד ליצירת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את תערובת הביצים לתערובת הקמחים וערבבו עד ליצירת גוש אחיד ולח.
-
הוסיפו לתערובת המאוחדת את חתיכות הגזרים והפלפלים וערבבו.
-
שמנו תבנית אפיה מרובעת בגודל 20*20 ס"מ, והעבירו את התערובת אליה.
-
אפו את הלחם עד שניתן לתקוע קיסם במרכזו והוא ייצא נקי, כ-20-25 דקות. הוציאו מן התנור והגישו חם. בתיאבון!