את הממרח שתכירו עכשיו תוכלו לאכול לארוחת בוקר או ערב, לצד ארוחת צהריים או כנשנוש לאורך היום, אך אנחנו ממליצים להגיש אותו כמתאבן על לחם קלוי לקראת ארוחה גדולה. אנחנו בטוחים שאף אחד מהאורחים שלכם לא טעם מעולם ממרח שכזה, ולא יאמין כשתספרו לו שלקח לכם פחות מחצי שעה להכין אותו.
רכיבים למתכון לממרח חציל:
אופן הכנת המתכון לממרח חציל:
-
חממו 2-3 כפות שמן במחבת בינונית על חום גבוה.
-
הוסיפו למחבת את הבצל והגזר וטגנו עד שהם מתרככים – כ-7 דקות. ערבבו מדי פעם.
-
הוסיפו למחבת את השום הכתוש וטגנו למשך 1-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
-
הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד.
-
במחבת גדולה אחרת חממו 4-5 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו למחבת את החצילים, בזקו מעליהם מלח ופלפל שחור וערבבו.
-
תנו לחצילים להתבשל למשך 10 דקות וערבבו אותם לעיתים קרובות עד שהם מתרככים. אם נראה שהחצילים נדבקים למחבת, הוסיפו עוד שמן.
-
כשהחצילים רכים, הוסיפו למחבת את הסלסה ואת תכולת המחבת הבינונית.
-
ערבבו היטב וטגנו את הכול למשך כדקה נוספת, עד שהממרח יתחמם.
-
הגישו את הממרח על לחם קלוי או קרקר.