header

מתכון לממרח תפוחי עץ עשיר וחמאתי

תתארו לעצמכם ממרח עם טעם מתקתק ועשיר של תפוחי עץ מתובלים ומתוקים, שיש לו מרקם חמאתי מפנק ושיכול להפוך כל טוסט או מאפה לחגיגה. נשמע כמו משהו שהייתם רוצים לנסות, נכון? אז יש לנו חדשות טובות בשבילכם, מדובר בממרח שקל מאוד להכין אותו, וכל מה שצריך לשם כך זה תפוחי עץ, קצת תבלינים וסיר לבישול ארוך. בנוסף לכך, למרות השם לא מדובר במוצר על בסיס חמאה אמיתית, אלא למעשה בסוג של רוטב תפוחי עץ מצומצם שמקבל מרקם דמוי ממרח. שילוב כל אלו עם הטעם של תפוחי העץ האהובים, יוצר פינוק טעים שלא תרצו לפספס ושאפילו תוכלו להעניק במתנה לחברים ובני משפחה, משום שהמתכון הבא מיועד לכ-6 כוסות של חמאת תפוחי עץ. אל תדאגו, החמאה הזו מחזיקה מעמד יפה מאוד במקרר, ואתם גם ממש לא תרצו להפסיק לאכול ממנה!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממרח תפוחי עץ עשיר וחמאתי מקור תמונה: delish.com
רכיבים ל"חמאת" תפוחי עץ:
תפוחי עץ - 2.7 ק"ג (בערך 12, מסוגים שונים)
סוכר חום - ¼ כוס
סוכר לבן - ¼ כוס
קינמון - 2 כפיות
תמצית וניל - 1 כפית
ציפורן טחונה - ½ כפית
מלח גס - ½ כפית
זנגביל טחון - ¼ כפית
אופן הכנת "חמאת" תפוחי עץ:
  1. קלפו, חתכו והוציאו את הליבה מכל תפוחי העץ שלכם ואז הכניסו את כל רכיבי המתכון לסיר בישול איטי חשמלי או רגיל.
  2. ערבבו את כל הרכיבים ובשלו אותם על עוצמה נמוכה למשך 10-12 שעות - עד שתפוחי העץ בגוון זהוב עמוק ומתפרקים בקלות.
  3. בסיום הבישול, הכניסו את התפוחים המבושלים לבלנדר וצרו מהם עיסה חלקה. אם אתם משתמשים בבלנדר גדול עם כיסוי, פתחו אותו כמה פעמים תוך כדי על מנת לתת לאדי מים לצאת.
  4. העבירו את התערובת לצנצנות זכוכית ותנו להן להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
  5. בסיום, כסו או סגרו את הצנצנות והעבירו אותן למקרר. לאחר קירור קל ניתן למרוח את חמאת תפוחי העץ על טוסטים או מאפים והיא תחזיק מעמד במקרר למשך מספר שבועות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.