לחובבי המרקים מבינכם שנהנים להכין ולאכול אותם גם בעונת הקיץ, המתכון הבא יהפוך את ארוחת הצהריים שלכם לחגיגה של טעמים איטלקיים! בעזרתו תוכלו לאכול ארוחת צהריים משביעה שמכילה 31 גרם חלבון, מה שבהחלט יצליח להשביע אתכם לאורך זמן.
רכיבים לתערובת תיבול איטלקית:
אופן הכנת התערובת תיבול איטלקית:
-
הכניסו למעבד מזון את כל המרכיבים וערבלו במשך דקה או עד לקבלת המרקם הרצוי. את התערובת תוכלו לשמור בהקפאה ולהשתמש בה בעת הצורך למתכונים נוספים.
אופן הכנת המרק עוף:
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו שמן. לאחר שהשמן יתחמם הוסיפו את קוביות העוף ובשלו, תוך כדי ערבוב תכוף עד שהעוף ישחים, כ-4-3 דקות. עם סיום הבישול, העבירו את העוף לצלחת.
-
הכניסו לאותו הסיר שבו השתמשתם קישוא, שאלוט, תערובת תיבול איטלקי ובשלו תוך כדי בחישה, עד שהירקות יתרככו, כ-3-2 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות, ציר העוף, היין הלבן והפסטה, הגביהו את הלהבה לגבוהה, והביאו את הסיר לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
-
לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לבינונית-נמוכה, ובשלו עד שהפסטה תתרכך, 8 דקות לערך. הוסיפו עלי תרד ואת העוף המבושל ובשלו תוך כדי בחישה עד שהעוף יתחמם בשנית, 2 דקות לערך.
-
הסירו את הסיר מהאש, צקו את המרק לקערות והגישו בעודו חם.
מקור: רבקה.א