את המשקה הבא מכינים בכמה דקות עבודה, וצריך בשבילו לימונים טריים, מים ומעט סוכר. אם יש לכם מסחטה ביתית יהיה לכם קל, וגם אם לא התוצאה שמתקבלת בהחלט שווה את המאמץ! אפשר לבשל את מי הסוכר כדי להגיע לתוצאה מושלמת של מיץ בשילוב טעמים הרמוני ומדהים, ואפשר גם פשוט לערבב את הסוכר במים רותחים מהקומקום כדי להבטיח שהוא יתמוסס, אך בהיעדר מים חמים בסביבתכם, ניתן להשתמש גם בקרים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים לימונדה ביתית:
לימון: מומלץ ועדיף להשתמש בלימונים טריים ולא במיץ לימון מוכן שאפשר לרכוש ברשתות השיווק, ההבדל בטעם יהיה עצום, שילוב של לימון ליים אחד יעניק טעם מיוחד למיץ אך גם מלימונים רגילים יתקבל מיץ סחוט מעולה.
סוכר: הסוכר עוזר לאיזון הטעמים, אפשר להפחית או להוסיף לפי טעמכם האישי.
קרח: אינו רכיב חובה, והוא בעיקר נחוץ אם החלטתם להגיש מיד את המיץ לפני שהספיק להתקרר.
נענע: גם אינה רכיב חובה במתכון, אפשר להחליף אותה בבזיליקום, ואפשר להשמיט.