אין כמו ארוחת בוקר שכוללת בתוכה ביצים; זה גם טעים וגם בריא כשאוכלים במידה. כמובן שהתרד שמכיל ויטמינים רבים וסיבים תזונתיים שמוסיפים למנה ערך תזונתי גבוה, והפטריות והסלסה מוסיפות טעם משגע ומשדרגות כל מנה.
אופן הכנת הביצה אפויה:
-
חממו מראש את התנור על 190 מעלות, קחו כלי לא עמוק מידי ורססו בו מעט שמן.
-
חממו כפית של שמן זית בתוך מחבת על חום בינוני, הוסיפו את הפטריות וערבבו עד שיהפכו לרכות.
-
הוסיפו כפית נוספת של שמן זית ותרד. טגנו במשך דקה או שתיים עד שהתרד יקבל צבע ירוק בהיר. הוסיפו פלפל ומלח.
-
שימו את התערובת שהכנתם בתוך כלי האפייה שהכנתם ושיפכו את הסלסה מעל התערובת.
-
קחו קערה גדולה וטרפו את הביצים ואת החלבון יחד עם מים. את התערובת הזו שפכו מעל לתערובת של הפטריות והתרד והוסיפו מעל בצל ירוק קצוץ.
-
שימו בתנור במשך 25 דקות, עד שהביצים יהפכו לזהובות. כדי לבדוק אם המנה מוכנה, הכניסו סכין קטנה וחדה אל אמצע הביצה, במידה והסכין תצא נקייה, המנה מוכנה.
-
המתינו 5 דקות עד שהמנה תתקרר. כמובן שניתן לשים את המנה במקרר ולחמם אותה בבוקר במיקרו במשך דקה וליהנות מטעם נפלא וטרי.
מקור: נעמנ ארליך