header

מתכון בריא לביצה אפויה עם פטריות, תרד וסלסה

אין כמו ארוחת בוקר שכוללת בתוכה ביצים; זה גם טעים וגם בריא כשאוכלים במידה. כמובן שהתרד שמכיל ויטמינים רבים וסיבים תזונתיים שמוסיפים למנה ערך תזונתי גבוה, והפטריות והסלסה מוסיפות טעם משגע ומשדרגות כל מנה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון בריא לביצה אפויה עם פטריות, תרד וסלסה
רכיבים לביצה אפויה:
שמן זית - 2 כפיות
פטריות - 12 גר' (חתוכות)
תרד - 4 כוסות (טרי, חתוך גס)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
סלסה - ½ כוס
מים - ⅓ כוס
בצל ירוק - 2 (חתוך דק)
אופן הכנת הביצה אפויה:
  1. חממו מראש את התנור על 190 מעלות, קחו כלי לא עמוק מידי ורססו בו מעט שמן.
  2. חממו כפית של שמן זית בתוך מחבת על חום בינוני, הוסיפו את הפטריות וערבבו עד שיהפכו לרכות.
  3. הוסיפו כפית נוספת של שמן זית ותרד. טגנו במשך דקה או שתיים עד שהתרד יקבל צבע ירוק בהיר. הוסיפו פלפל ומלח.
  4. שימו את התערובת שהכנתם בתוך כלי האפייה שהכנתם ושיפכו את הסלסה מעל התערובת.
  5. קחו קערה גדולה וטרפו את הביצים ואת החלבון יחד עם מים. את התערובת הזו שפכו מעל לתערובת של הפטריות והתרד והוסיפו מעל בצל ירוק קצוץ. preperation
  6. שימו בתנור במשך 25 דקות, עד שהביצים יהפכו לזהובות. כדי לבדוק אם המנה מוכנה, הכניסו סכין קטנה וחדה אל אמצע הביצה, במידה והסכין תצא נקייה, המנה מוכנה.
  7. המתינו 5 דקות עד שהמנה תתקרר. כמובן שניתן לשים את המנה במקרר ולחמם אותה בבוקר במיקרו במשך דקה וליהנות מטעם נפלא וטרי.
מקור: נעמנ ארליך
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.