הטאקו הוא כבר מזמן לא רק נחלתו של המטבח המקסיקני, אלא הוא הפך בשנים האחרונות למאכל פופולרי במיוחד במסעדות המזון המהיר. אך בניגוד לשיטה המהירה, המתכון הנפלא שלנו לטאקו בבישול איטי יצליח למצות את מירב הטעמים שהייתם רוצים לקבל ממנו, וכל זה רק ב-10 דקות של עבודה מקדימה! הכירו את המנה הנהדרת של טאקו עם רצועות עוף פיקנטיות ונימוחות ברוטב סלסה, דבש ולימון ליים בבישול איטי.
רכיבים למתכון לטאקו עם רצועות עוף ברוטב סלסה, דבש וליים:
אופן הכנת המתכון לטאקו עם רצועות עוף ברוטב סלסה, דבש וליים:
-
מרחו את חזה העוף בשמן זית והניחו בתוך הסיר לבישול איטי. הוסיפו את רוטב הסלסה, הדבש, מיץ הליים, אבקת הצ'ילי (או הפפריקה החריפה), המלח, אבקת הבצל והשום, הפפריקה המעושנת, הכמון והפלפל השחור. גלגלו את העוף היטב כדי שהתבלינים, מיץ הליים והדבש יתאחדו סביבו והוסיפו רוטב חריף לבחירתכם.
-
בשלו את העוף על עוצמה גבוהה במשך 2-4 שעות, ואז 6-7 שעות נוספות על עוצמה נמוכה עד שהוא הופך רך מספיק כדי לקצוץ אותו עם סכין.
-
הוציאו את העוף מהסיר, הניחו אותו על משטח חיתוך ואפשרו לו לנוח כ-5 דקות. בתום הזמן קצצו אותו לרצועות דקות (נוזלים רבים צפויים לצאת). העבירו את העוף הקצוץ בחזרה לסיר ובשלו על עוצמה נמוכה למשך 20-30 דקות נוספות.
-
הכינו מספר טורטיות טאקו להגשה, השתמשו בכף מחורצת כדי להעביר לתוכן את תבשיל העוף ללא הנוזלים. פזרו מעל כל טורטיה כמה קוביות אבוקדו ועגבנייה, הוסיפו רוטב חריף לפי הטעם - ואכלו בתאבון!