אם התרגלתם לכך שאוכל מקסיקני הוא דבר שכדאי לוותר עליו במטרה לשמור על המשקל, כדאי שתכירו את המתכון הבא. התוספות שבטורטיה ואופן הכנת המנה יהפכו אותה לארוחת ערב מושלמת, וגם אם תארחו בני משפחה או חברים תוכלו להגיש להם אותה בשמחה.
אופן הכנת הקסדייה בטטה:
-
הניחו את הבטטות על צלחת כאשר הצד החתוך נמצא כלפי מטה, וחממו אותן במיקרוגל על עוצמה גבוהה עד לריכוכן, למשך 5-7 דקות.
-
חממו את השמן והשום במחבת גדולה על אש בינונית כ-2 דקות, הוסיפו את הכמון, הקינמון והפלפל ובשלו במשך כ-30 שניות. לאחר מכן הוסיפו את השעועית וחצי כוס מים ובשלו במשך 2 דקות נוספות. הוסיפו את התרד, בשלו במשך דקה נוספת ולבסוף הסירו מהאש.
-
הניחו את הטורטיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
קלפו את הבטטות והניחו חצי על גבי כל טורטייה. חלקו ביניהן את הגבינה והשעועית באופן שווה, ולאחר מכן קפלו את הטורטיות כדי לכסות את המלית.
-
צלו את הטורטיות בתנור עד שהחלק העליון מזהיב והגבינה נמסה מעט, כ-3 דקות.
-
הגישו עם פלחי לימון וסלסה בצד.
מקור: רינת ס.