הטורטיות הן מעין פיתות שטוחות, שניתן לשים בתוכן מילויים או להניח עליהן רכיבים אהובים ולאכול אותן כמו לאפה או אחרי אפייה בתנור, כמו במתכון הבא. טורטיות עשויות בדרך כלל מקמח לבן, אך אלו שעשויות מקמח תירס נחשבות לבריאות יותר.
התירס נכלל בקבוצת הדגנים המלאים ויש בו סיבים רבים שמסייעים לעיכול ועוזרים להוציא רעלים מהמעיים. תירס מכיל גם תיאמין שעוזר לשמור על התפקודים הקוגניטיביים ועל מערכת העצבים. נסו להכין טורטיות תירס עם גבינות רזות ותיהנו מטעמן המיוחד ומהתועלות הבריאותיות של הדגן הזה.