ההמבורגר הצמחוני מתבסס על גרגרי חומוס שמכילים כמויות גבוהות של וויטמין B6 ורכיבים תזונתיים חשובים אחרים, מה שהופך אותו לשדרוג מפתיע וטעים לכל ארוחה. זה לא משנה אם אתם יצאת למנגל עם כל החברים או שהכנתם ארוחת ערב למשפחה בבית, בזכות המנה הזאת לא תרגישו כבדות מיוחדת ותוכלו ליהנות ממאכל קלאסי בגרסה בריאה ללא בשר.
אופן הכנת ההמבורגר חומוס:
-
הניחו מחבת קטנה על להבה נמוכה, הוסיפו שומשום וערבבו עד לקבלת גוון זהוב, 4-2 דקות לערך. לאחר מכן, הוסיפו כוסברה וכמון ובשלו תוך כדי בחישה, עד שיחלו להפיץ ריח, 20-10 שניות לערך. העבירו את המרכיבים לצלחת ואפשרו להם להצטנן. כעת, טחנו את המרכיבים בכל מכשיר שמיועד לכך כדוגמת בלנדר, והניחו בצד (שימו לב שהתערובת תהיה טחונה אך לא חלקה).
-
הוסיפו שמן למחבת שבה השתמשתם והניחו אותה על להבה בינונית. הוסיפו בצל ירוק ושום, וטגנו אותם תוך כדי בחישה למשך כ-2 דקות, עד שיתרככו, והניחו בצד
-
הכניסו את גרגירי החומוס לקערה בינונית ומעכו אותם עד שתתקבל עיסה. הוסיפו את האורז המבושל, ⅓ כוס מנבט החיטה, מיץ לימון, מלח, פלפל, ואת התערובות שהכנתם בסעיף הראשון והשני, וערבבו היטב.
-
הכינו מהתערובת 4 קציצות. לאחר מכן, הכניסו לקערה רחבה את שארית נבט החיטה, העבירו כל קציצה בתורה לקערה והפעילו עליהן מעט לחץ על מנת שידבקו לנבט החיטה. לבסוף הניחו את הקציצות על מגש אפייה המצופה בנייר אפייה.
-
צלו את הקציצות בתנור או על רשת המנגל עד שישחימו, כ-3 דקות לכל צד. תוכלו להגיש את הקציצות בלחמניות עם תוספות לפי טעמכם.
מקור: רוחמה.ע