תקראו לו המבורגר טבעוני אם אתם רוצים, אך העובדה הפשוטה היא שמדובר בהמבורגר בריא יותר ולא פחות טעים! יחד עם הקינואה, השעועית השחורה, השמרים התזונתיים והתבלינים הנהדרים שבו, מדובר במנה הכוללת תכולת חלבונים וסיבים גבוהה שתעשה הרבה יותר טוב ללב שלכם מאשר המבורגר רגיל שתקנו במסעדה.
מקור תמונה:
greatist
אופן הכנת ההמבורגר:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחדיו את כל הרכיבים והשתמשו במזלג כדי למעוך את השעועית ליצירת עיסה.
-
חלקו את התערובת ל-4 כדורים בגודל שווה, מהם תיצרו קציצות שטוחות.
-
במחבת בינונית שמתאימה לחימום בתנור, טגנו את הקציצות והוסיפו להן חצי כף שמן זית עבור כל דקת טיגון מכל צד, עד שהן משחימות קלות.
-
העבירו את המחבת לתנור ואפו במשך 15 דקות. הוציאו והגישו על לחמניות ובתוספת רטבים וירקות אהובים.