המבורגר הוא בהחלט מאכל שאהוב על אנשים רבים, אך בגרסת המתכון הבשרית יש שומן וכולסטרול שלא מומלץ לצרוך מהם כמויות גדולות. לעומת זאת, במתכון הנפלא שלפניכם, שכולל שעועית המאזנת את רמות הסוכר בדם ומכילה חלבונים חיוניים לצד סלק שמסייע בניקוי רעלים מהגוף ומכיל כמות גדולה של וויטמין C וברזל, תוכלו ליהנות ממנה מיוחדת וטעימה מאין כמוה.
אופן הכנת ההמבורגר:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
עטפו את הסלקים ברדיד אלומיניום ונקבו אותם בעזרת מזלג. הניחו את הסלקים העטופים על תבנית האפייה והכניסו אותם לתנור למשך 50-60 דקות או עד שהם יתרככו. הוציאו אותם מהתנור, הניחו בצד וצננו.
-
בזמן שהסלק נצלה, בשלו את האורז בסיר עם 3 כוסות מים רותחים. תבלו במלח לפי הטעם. כבו את הלהבה כאשר האורז מבושל אך לא לחלוטין (אל דנטה), בערך 35-40 דקות.
-
חממו שמן על מחבת בינונית והוסיפו לו את הבצל עם קמצוץ של מלח. ערבבו את הבצל במשך מספר דקות עד שהוא ישחים מעט.
-
הוסיפו למחבת את השום וטגנו במשך חצי דקה. מזגו את חומץ התפוחים בזהירות וערבבו היטב את תכולת המחבת. הסירו מהלהבה והניחו בצד לצינון.
-
הכניסו את שיבולת השועל למעבד מזון והפעילו אותו עד שתתקבל אבקה דקה. העבירו את אבקת שיבולת השועל לקערה קטנה.
-
הכניסו מחצית מהשעועית למערבל המזון והפעילו אותו עד שהשעועית מתחילה להיחתך. הוסיפו את השזיפים והפעילו את מעבד המזון עד לקבלת מחית גסה. העבירו את תערובת השעועית לקערה גדולה והניחו אותה בצד. סננו את המחצית השנייה של השעועית והוסיפו אותה לקערה הגדולה עם השעועית והשזיפים.
-
הסירו את נייר הכסף מהסלקים, קלפו וגרדו אותם לתוך קערה. לאחר מכן סחטו את הסלק המגורד מנוזלים מיותרים.
-
הוסיפו לקערה עם השעועית את הסלק, האורז המבושל, הבצל והשום המטוגן, שמן זית, חרדל, פפריקה מעושנת, כמון, כוסברה וטימין וערבבו היטב. הוסיפו לתערובת שיבולת שועל וביצה וערבבו היטב.
-
צרו 6 קציצות אחידות בגודלן מתערובת ההמבורגר, הניחו אותן על תבנית והכניסו למקרר לצינון למשך הלילה. הוציאו את הקציצות כשתרצו לטגן אותן, ולתוספת טעם הניחו מעליהן גבינה/טופו בעת הטיגון. הכניסו ללחמניות ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
הקציצות עלולות להתפרק ולאבד מצורתן אם מטגנים אותן מיד לאחר ההכנה, ולכן חשוב לצנן אותן במשך הלילה לפני הטיגון.