header

מתכון להמבורגר בריא ללא בשר

ישנם מתכונים רבים להמבורגר ללא בשר, אך זה שלפניכם בהחלט יכול לנצח בתחרות ביניהם. הרכיבים יפתיעו אתכם, והם מעניקים למנה הייחודית הזו טעם מלא, עשיר וכזה שלא תשכחו במהרה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר בריא ללא בשר מקור תמונה: nutritionrefined.com
רכיבים להמבורגר ללא בשר:
שמן זית - 1 כף
בצל - ½ (סגול, חתוך לקוביות)
פטריות - 1 כוס (פרוסים לפרוסות)
כמון - 1 כפית
גרעיני דלעת - ¼ כוס
אגוזי מלך - ¼ כוס
שעועית שחורה - ½1 כוסות (מבושלת, ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים)
חרדל - 1 כף
קינואה - ¾ כוס (מבושלת)
שיבולת שועל - ¼ כוס (מהירת הכנה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת ההמבורגר ללא בשר:
  1. חממו שמן על מחבת גדולה ועל להבה בינונית. הוסיפו לשמן החם בצל ושום ובשלו יחד במשך 5 דקות.
  2. הוסיפו למחבת פרוסות פטריות, פלפל ומלח וערבבו עד שהפטריות יתחילו להגיר נוזלים. לאחר מכן הוסיפו למחבת כמון, רוזמרין ופלפל שחור וערבבו שוב עד שהנוזלים יתאדו.
  3. הכניסו למעבד מזון זרעי דלעת ואגוזי מלך וטחנו. הוסיפו למעבד המזון את תערובת הפטריות, זרעי פשתן טחונים ושעועית שחורה. טחנו את כל הרכיבים יחדיו וערבבו לקבלת תערובת אחידה ולא נוזלית.
  4. הוציאו את התערובת לקערה גדולה, הוסיפו לה קינואה ושיבולת שועל וערבבו.
  5. חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
  6. הכינו 6-8 קציצות מתערובת ההמבורגר, הניחו על התבנית והכניסו לתנור ל-30-40 דקות תוך היפוך מדי פעם. הוציאו את ההמבורגרים מהתנור, הכניסו לתוך לחמניות עם תוספות אהובות והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.