ישנם מתכונים רבים להמבורגר ללא בשר, אך זה שלפניכם בהחלט יכול לנצח בתחרות ביניהם. הרכיבים יפתיעו אתכם, והם מעניקים למנה הייחודית הזו טעם מלא, עשיר וכזה שלא תשכחו במהרה.
אופן הכנת ההמבורגר ללא בשר:
-
חממו שמן על מחבת גדולה ועל להבה בינונית. הוסיפו לשמן החם בצל ושום ובשלו יחד במשך 5 דקות.
-
הוסיפו למחבת פרוסות פטריות, פלפל ומלח וערבבו עד שהפטריות יתחילו להגיר נוזלים. לאחר מכן הוסיפו למחבת כמון, רוזמרין ופלפל שחור וערבבו שוב עד שהנוזלים יתאדו.
-
הכניסו למעבד מזון זרעי דלעת ואגוזי מלך וטחנו. הוסיפו למעבד המזון את תערובת הפטריות, זרעי פשתן טחונים ושעועית שחורה. טחנו את כל הרכיבים יחדיו וערבבו לקבלת תערובת אחידה ולא נוזלית.
-
הוציאו את התערובת לקערה גדולה, הוסיפו לה קינואה ושיבולת שועל וערבבו.
-
חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
-
הכינו 6-8 קציצות מתערובת ההמבורגר, הניחו על התבנית והכניסו לתנור ל-30-40 דקות תוך היפוך מדי פעם. הוציאו את ההמבורגרים מהתנור, הכניסו לתוך לחמניות עם תוספות אהובות והגישו.