הבעיה העיקרית בהמבורגרים הצמחוניים שאנו מכינים בבית היא שלרוב הם מתפוררים ולא מחזיקים מעמד מבלי להתפרק בתוך הלחמניה, אך המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין המבורגר צמחוני ועסיסי שנשאר בצורתו, שגם אוהבי בשר יתקשו לעמוד בפניו!
אופן הכנת ההמבורגר פורטבלו:
-
הכניסו לקערה גדולה את השעועית השחורה ומעכו חצי ממנה בעזרת ממעך.
-
הוסיפו לקערה את הפטריות, הברוקולי, הבצל, השום, רוטב הווסטרשייר והתבלין לסטייק מוניטריאול וערבבו.
-
הוסיפו לתערובת 3 ביצים ופירורי לחם סיני וערבבו בעדינות עד שישתלבו יחדיו.
-
צרו קציצות שטוחות בעזרת הידיים.
-
במחבת נון סטיק חממו 2 כפות של שמן זית על אש בינונית.
-
הניחו את הקציצות במחבת וטגנו עד שהן משחימות בתחתיתן, 3-5 דקות. היזהרו שלא למעוך אותן ואל תהפכו אותן עד שישחימו – זה ישמור על כך שהקציצות לא יתפוררו ברגע שתהפכו אותן ובתוך הלחמנייה.
-
לאחר שסיימתם לטגן הניחו את הקציצות בתוך לחמניות, הוסיפו חסה, עגבניות ורוטב ברביקיו ותקבלו המבורגר צמחוני שאיש לא יסרב ליהנות ממנו.