אם חשבתם שגריסי פנינה שמים רק במרק, קציצת ההמבורגר הדשנה והרכה של גריסי פנינה ותרד תוכיח לכם שאפשר להכין תחליף קליל, נימוח ומעולה לקציצת הבשר הסטנדרטית, לצמחונים שבינינו ולאלו שלא.
אופן הכנת ההמבורגר:
-
הכניסו את כל החומרים לתוך מעבד מזון והפעילו אותו למשך כ-15 שניות, ליצירת תערובת אחידה.
-
העבירו את התערובת לתוך קערה גדולה וצרו ממנה בעזרת הידיים כ-12 קציצות. עובי כל קציצה צריך להיות בערך סנטימטר אחד, וקוטרה אמור להיות בערך 3 סנטימטרים.
-
חממו מחבת רחבה, שמנו אותה קלות וטגנו כל קציצה כ-2 עד 3 דקות מכל צד.
-
הסירו מהאש והניחו את הקציצות בתוך תבנית מכוסה בנייר אפייה, ואפו בתנור במשך 15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.