header

מתכון לפורן פולי של איריס שמש טלגיאון

את המנה הבאה תוכלו לראות במטבח של יהודי הודו בחג הפורים, ומילוי החומוס שבו מפתיע ומענג את החך בזכות השימוש בתבלינים שבו ידועים ההודים. המתכון הבא שייך לאמא של איריס, ואין ספק שהוא יעזור לכם לגוון את השולחן שלכם שיהיה מלא במאכלים מתוקים.

למתכונים נוספים מהבלוג "איריס מתכונים"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לפורן פולי של איריס שמש טלגיאון מקור תמונה: iris-matkonim
רכיבים לבצק:
קמח רגיל - 1 קג'
פיתות - 4 (מושרות במים)
שמן - ¼ כוס
מלח - קורט
מים פושרים - ¼1 כוס (או כמה שייכנס לסיר, או דייסת סולת, הוראות במהלך המתכון)
רכיבים לדייסת סולת:
סולת - 3 כפות
מלח - קורט
מרגרינה - 50 גר'
סוכר - 2 כפות
רכיבים למילוי:
חומוס - 500 גר' (שנשאר מושרה במשך הלילה או מקופסת שימורים)
סוכר - 250 גר'
מלח - קורט
הל - קורט
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת הבצק:
  1. הסירו את הפורן מהאש והמשיכו כך עם כל כדור שיצרתם.
  2. סחטו היטב את הפיתות מהמים וערבבו יחד עם הקמח, השמן והמלח.
  3. הוסיפו בהדרגה את המים או דייסת הסולת עד שתקבלו בצק אחיד שהינו רך, אך אינו נדבק.
  4. עטפו את הבצק בשמן, ותנו לו לנוח למשך כרבע שעה.
  5. בינתיים התחילו בהכנת המילוי.
  6. הכינו כדורים קטנים מהבצק, קמחו את משטח העבודה, קחו כל כדור ומעכו אותו מעט. פתחו בכל כדור עיגול (בצורת כוס) ושימו בתוכו את המילוי. קפלו מצד אחד ולאחר מכן מהצד השני ורדדו לגודל הרצוי.
  7. על מחבת טפלון או טאוו'ה חם (כלי מיוחד להכנת בקרי שניתן לרכוש בחנויות לממכר תבלינים הודים) הניחו את הפורן שיצרתם, בעזרת מגבת. לחצו על הבצק בעדינות רבה עד שיופיעו בו בועות או עד שיתפח. לאחר מכן הפכו ולחצו שוב. preperation מקור תמונה: iris-matkonim
  8. הסירו את הפורן מהאש והמשיכו כך עם כל כדור שיצרתם.
אופן הכנת הדייסת סולת:
  1. בשלו בסיר סולת יחד עם מלח, מרגרינה וסוכר, עד לקבלת עיסה סמיכה.
אופן הכנת המילוי:
  1. בשלו בסיר לחץ את גרגירי החומוס עד שיתרככו וסננו מהמים (אם אתם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים, אין צורך בשלב זה).
  2. שימו בסיר רגיל את החומוס, הסוכר, המלח, ההל ואגוז המוסקט וערבבו על אש נמוכה עד שתתקבל עיסה סמיכה. הסירו מהאש, טחנו במטחנת בשר ותקבלו עיסה למריחה.
מקור: איריס שמש טלגיאון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.