את האוזני המן הטבעוניות הללו מכינים מחומרים פשוטים שאפשר להשיג בכל סופרמרקט רגיל. הבצק הפריך עם התמרים הופכים אותם למעדן של ממש והכי חשוב, ללא מרכיבים מן החי.
למתכונים נוספים מהבלוג "סיו פוד".
מקור תמונה:
sivfood
רכיבים לאוזני המן (כ-15 יחידות):
אופן הכנת האוזני המן (כ-15 יחידות):
-
ערבבו בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
-
ערבבו בכוס 2 כפות סוכר עם 2 כפות מים רותחים עד שהסוכר נמס והוסיפו את מי הסוכר לקערה.
-
הוסיפו ½ כוס מים ו- ⅔ כוס שמן, ולושו בעזרת הידיים עד שנוצר בצק אחיד וגמיש.
-
להכנת המלית, ערבבו בקערה קטנה את ממרח התמרים, אגוזי המלך והקינמון והניחו בצד.
-
חממו את התנור לחום של 175° מעלות.
-
רדדו בעזרת מערוך את הבצק על משטח מקומח או על גבי נייר אפייה שפרוס על השיש. הבצק צריך להיות דק במיוחד. קירצו עיגולים בעזרת כוס. אם אתם מעוניינים באוזני המן קטנות אז אפשר להשתמש בכוס רגילה, לאוזני המן בגודל סטנדרטי כדאי להשתמש בכוס מעט גדולה יותר.
-
במרכז כל עיגול הניחו כפית מהמלית.
-
קפלו פנימה את עיגול הבצק משלושה כיוונים ליצירת משולש. הדקו היטב על ידי צביטת הבצק בשלושת הכיוונים כדי שלא ייפתח באפייה, והשאירו מלית חשופה בקודקוד אוזן ההמן.
העבירו בעדינות לתבנית מרודפת בנייר אפייה.
-
אפו 25 דקות בחום של 175° מעלות.
-
הוציאו מהתנור, צננו היטב, ביזקו אבקת סוכר והגישו.
מקור: סיו פוד