היישר מארצות הברית, הלחמניות האווריריות האלה שמכונות פופאוברס, הן תוספת נהדרת לקפה של הראשון של היום או לארוחת בוקר מפנקת במיוחד, עם כל ביס של רכות ופריכות גם יחד.
רכיבים ללחמניות פופאוברס:
אופן הכנת הלחמניות פופאוברס:
-
הקציפו את החלב והביצים בקערה בינונית בעזרת מטרפה. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח והמלח יחד.
-
הוסיפו את תערובת הקמח אל תערובת החלב והביצים בהדרגה, וערבבו תוך כדי עם מרית.
-
הוסיפו את החמאה המומסת לקערה והקציפו היטב את התערובת בעזרת המטרפה עד שתתקבל בלילה חלקה עם מעט בועות.
-
כסו את קערת הבלילה במגבת יבשה ושימו בצד למשך 30 דקות.
-
בזמן שהבלילה נחה בקערה, חממו את התנור ל-230° מעלות ושימו ½ כפית שמן בתוך כל גומחה של תבנית האפייה (הבלילה אמורה להספיק ל-10 גומחות של תבנית מאפינס). לאחר מכן הכניסו את התבנית לתוך התנור כדי שתספוג חום.
-
בתום חצי שעה, הוציאו את התבנית החמה מהתנור ומלאו מיד את הגומחות בבלילה באופן שווה. חשוב מאוד לצקת את הבלילה כאשר התבנית חמה, כדי שהלחמניות יצאו פריכות.
-
הכניסו שוב את התבנית לתנור ואפו למשך 20 דקות. בשלב זה חשוב לא לפתוח את דלת התנור. הורידו את החום ל-180° מעלות והמשיכו לאפות לעוד 15-18 דקות, עד שהלחמניות יזהיבו.
-
הניחו לתבנית להצטנן בחוץ למשך 3-5 דקות והגישו.
מקור: אורלי שמש