אם מתחשק לכם להכין קינוח מקורי ומדליק "שישבור" את מסורת העוגה והתה, כדורי גבינה מצופי שוקולד מקסימים אלו, אשר יחזירו את יושבי השולחן לילדות (ויגרמו לילדים בעצמם להתלהב עד השמיים) הם הקינוח המושלם לכך.
אופן הכנת העוגת גבינה:
-
חממו את התנור ל-160° מעלות.
-
בקערה גדולה או במיקסר, ערבבו את גבינת השמנת, הסוכר, הקמח והמלח.
-
אם אתם משתמשים במיקסר, הנמיכו את המהירות והוסיפו בזהירות את הביצים השלמות ואת החלמונים (אחד בכל פעם).
-
הוסיפו את תמצית הווניל והשמנת המתוקה.
-
שמנו תבנית עוגה וצקו את התערובת לתוכה.
-
הניחו את תבנית העוגה על תבנית תנור אחרת ומלאו אותה במים עד שיגיעו לאמצע דפנות תבנית העוגה.
-
זמן האפייה בין 35-45 דקות, עד שהשכבה העליונה הופכת מעט מוזהבת.
-
הוציאו את תבנית העוגה מן "האמבטיה" והניחו לה להתקרר בטמפרטורת החדר. לאחר מכן, כסו אותה בניילון נצמד והכניסו למקרר לפחות ל-3 שעות.
-
כשעוגת הגבינה קרה, הוציאו ממנה על ידי כפית כדורים והניחו אותם על תבנית של נייר אפייה (הכדורים צריכים להיות רכים ועיסתיים).
-
כאשר הכדורים מוכנים על נייר האפייה, השחילו מקל סוכריה למרכזו של כל כדור.
-
הכניסו למקפיא לפחות ל-3 שעות.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
-
כשכדורי הגבינה קפואים ומוצקים, הכינו את ציפוי השוקולד - המיסו את השוקולד בסיר או במיקרוגל עד לקבלת למרקם סמיך.
-
טיבלו את מקלות הגבינה בתוך בלילת השוקולד ומשם בצלוחיות הקישוט, לבחירתכם!
-
החזירו את המקלות המקושטים אל תבנית נייר האפייה והכניסו למקרר עד להגשה.
טיפ השף:
ניתן לגוון במבחר קישוטים נוספים כמו: אגוזים קצוצים, פיסטוק, בוטנים מקורמלים ועוד.