הקיץ החמים הביא עמו לא רק בריזה מדברית ותלונות חוזרות ונישנות על מזג האוויר, אלא גם פירות נפלאים שאפשר למצוא רק בעונה הזו, כמו דובדבנים. הפירות האדמוניים והבשרניים הללו גדלים ונקטפים בשיאם כעת, ומומלץ לשלב אותם במגוון מנות טעימות, כמו במתכון העוגה המופלאה שלפניכם. עוגת הקלפוטי שמקורה בצרפת משלבת באופן נפלא בין החמצמצות הטבעית של הדובדבנים ובין מתיקות של בלילת ביצים במרקם פודינג קרמי שתענוג לאכול. המתכון הפשוט שלפניכם ילמד אתכם כיצד להכין את הקינוח הטעים הזה עם פירות הקיץ האהובים שנמכרים בכל פינה כיום.
מקור תמונה:
tiphero
אופן הכנת הקלפוטי:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות, שמנו תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ עם 15 גר' חמאה מרוככת ופזרו עליה 1 כף אבקת סוכר.
-
סדרו את חצאי הדובדבנים זה לזה על התבנית המשומנת והמסוכרת והניחו אותה בצד.
מקור תמונה:
fugzu
-
הכניסו לבלנדר/קערת מיקסר את שארית אבקת הסוכר, ביצים, מלח, חלב, קמח, תמצית וניל ותמצית שקדים וערבלו יחדיו על מהירות גבוהה במשך חצי דקה עד דקה לקבלת תערובת אוורירית (הבלילה תצא במרקם דליל, וכך היא אמורה להיות).
-
מזגו את הבלילה בעדינות על התבנית עם הדובדבנים, הכניסו לתנור ואפו במשך 30-35 דקות.
מקור תמונה:
fugzu
-
הוציאו את הקלפוטי מהתנור והניחו לו להצטנן מעט. פזרו מעל העוגה 2 כפות אבקת סוכר, פרסו לפרוסות בכמות הרצויה והניחו על צלחות הגשה. הניחו מעל כל פרוסה 1 כף קצפת, מעליה ½ דובדבן והגישו לאורחים המצפים.
מקור תמונה:
Hedonistin