הסלק האדום-סגול שופע הבריאות מעניק לעוגה ולציפוי מתיקות מיוחדת שהופכת אותה לטעימה ויפה במיוחד. זו הדרך המושלמת לתת לסרבני-סלק לאכול ממנו ולבקש עוד...
רכיבים לעוגת שוקולד וסלק:
אופן הכנת העוגת שוקולד וסלק:
-
חממו תנור ל-180° מעלות.
-
ערבלו את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם של קצף.
-
הוסיפו לקערה את הביצים וערבבו היטב עם כף.
-
הוסיפו את השוקולד, מחית הסלק, הלֶבֶּן והווניל וערבבו היטב.
-
הוסיפו את הקמח והסודה לשתייה וערבבו שוב עד מרקם חלק.
-
מזגו את התערבות לתבנית משומנת בשמן או בחמאה ואפו עד 40 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז התבנית יוצא נקי.
-
לאחר שכיביתם את התנור השאירו את התבנית בפנים עוד 5 דקות, ואז הוציאו לצינון מלא מחוץ לתנור.
אופן הכנת הציפוי:
-
להכנת הציפוי ערבלו את חומרי הציפוי יחד לתערובת אחידה.
-
חתכו בזהירות את העוגה לחצי בצורה רוחבית, מרחו חצי מהציפוי על השכבה התחתונה, הניחו מעל את השכבה העליונה ועליה מרחו את שארית הציפוי (אם זה מסובך מדי עבורכם, ותרו על חיתוך העוגה ורק צפו אותה בשכבה עבה מלמעלה).
-
לאחר שמרחתם את הציפוי הניחו את העוגה במקרר לעוד 30 דקות לפני ההגשה.
מקור: גלי בן-דור