header

מתכון לעוגת בטטה וחלב קוקוס

הבטטה המתקתקה בעלת הצבע הכתום המקסים מצוינת לקינוחים עסיסיים. במקום עוגת גזר, נסו את המתכון הזה וקבלו מנה טעימה, צבעונית ובריאה לא פחות.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת בטטה וחלב קוקוס מקור תמונה: diabetes
רכיבים לעוגת בטטה:
קמח - 1 כוס
סוכר חום - 1 כוס
אגוז מוסקט - ¼ כפית (מגורד/טחון)
מלח - ¼ כפית
בטטה - 1 (גדולה, מבושלת ומעוכה למחית)
חלב קוקוס - 1 פחית
חמאה - 15 גר' (מומסת)
צימוקים - 1 כוס
רום - 2 כפות (או ליקר שאתם אוהבים)
אופן הכנת העוגת בטטה:
  1. חממו תנור ל-180° מעלות.
  2. בקערה קטנה ערבבו את הרום והצימוקים והניחו בצד.
  3. בקערה גדולה ערבבו קמח, אגוז מוסקט ומלח.
  4. בקערה אחרת, ערבלו בעזרת מיקסר במהירות בינונית את מחית הבטטה והביצים עד שיתערבבו היטב.
  5. הוסיפו חלב קוקוס, את הסוכר החום והחמאה, וערבלו שוב עד איחוד.
  6. הוסיפו את החומרים היבשים וערבבו היטב, לאחר מכן הוסיפו את הצימוקים והרום והמשיכו לערבב עד להטמעתם בתערובת.
  7. העבירו לתבנית משומנת ואפו כשעה או עד שקיסם שמוחדר במרכז העוגה יוצא נקי.
  8. הוציאו ותנו לעוגה להצטנן כשעה מחוץ לתנור ואז הכניסו לפחות לשלוש שעות למקרר.
טיפ השף:
הצעה לציפוי: ערבבו ½ כוס קוקוס טחון, 2 כפות סוכר חום וקצת קינמון טחון ופזרו על העוגה.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.