הבטטה המתקתקה בעלת הצבע הכתום המקסים מצוינת לקינוחים עסיסיים. במקום עוגת גזר, נסו את המתכון הזה וקבלו מנה טעימה, צבעונית ובריאה לא פחות.
מקור תמונה:
diabetes
אופן הכנת העוגת בטטה:
-
חממו תנור ל-180° מעלות.
-
בקערה קטנה ערבבו את הרום והצימוקים והניחו בצד.
-
בקערה גדולה ערבבו קמח, אגוז מוסקט ומלח.
-
בקערה אחרת, ערבלו בעזרת מיקסר במהירות בינונית את מחית הבטטה והביצים עד שיתערבבו היטב.
-
הוסיפו חלב קוקוס, את הסוכר החום והחמאה, וערבלו שוב עד איחוד.
-
הוסיפו את החומרים היבשים וערבבו היטב, לאחר מכן הוסיפו את הצימוקים והרום והמשיכו לערבב עד להטמעתם בתערובת.
-
העבירו לתבנית משומנת ואפו כשעה או עד שקיסם שמוחדר במרכז העוגה יוצא נקי.
-
הוציאו ותנו לעוגה להצטנן כשעה מחוץ לתנור ואז הכניסו לפחות לשלוש שעות למקרר.
טיפ השף:
הצעה לציפוי: ערבבו ½ כוס קוקוס טחון, 2 כפות סוכר חום וקצת קינמון טחון ופזרו על העוגה.
מקור: גלי בן-דור