header

מתכון לפשטידת לחם, קישואים ופטריות

למקרה שנותר לכם חצי כיכר לחם במטבח, או כמה פרוסות אחרונות, במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהם פשטידת לחם מעולה ועשירה בירקות.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת לחם, קישואים ופטריות
רכיבים לפשטידת לחם:
לחם - 4 כוסות (חתוך לחתיכות בגודל של 4-5 סנטימטרים.)
בצל - ¼ כוס (חתוך דק)
קישואים - 2 כוסות (קצוצים לרבעים קטנים)
פטריות - 1 כוס (כמו קרמיני, שמפיניון, קצוצות)
חלב - 1 כוס
גבינת פרמז'ן - ⅓ כוס
מלח - ½ כפית
שמן זית - 4 כפות
טימין - ½ כפית
אופן הכנת הפשטידת לחם:
  1. חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית אפייה בשמן זית.
  2. בקערה גדולה שימו את חתיכות הלחם וזלפו מעליהן 1 כף של שמן זית. הוסיפו את המלח, הפלפל השחור והתימין וערבבו היטב.
  3. הניחו את חתיכות הלחם כשכבה אחת אחידה בתוך התבנית, הכניסו לתנור ואפו למשך 8-10 דקות. במהלך האפייה הפכו את חתיכות הלחם, כך ששני הצדדים יהיו קלויים באותה מידה.
  4. הקציפו את החלב והביצים בקערה קטנה והניחו בצד.
  5. חממו מעט שמן זית במחבת וטגנו את הבצל, השום, הפטריות והקישואים על אש בינונית למשך 5 דקות או עד אשר הם יתרככו.
  6. הורידו מהאש והעבירו את הירקות לקערה חדשה. הוסיפו לתוכה את חתיכות הלחם הקלויות וערבבו קלות.
  7. לתערובת החלב הוסיפו את גבינת המוצרלה יחד עם 2 כפות של גבינת פרמז'ן, ערבבו וצקו אותה אל קערת הירקות והלחם. ערבבו היטב.
  8. את כל התערובת העבירו לתבנית אפייה ואפו בתנור למשך 45-55 דקות, עד להזהבה. ניתן לבדוק אם הפשטידה מוכנה בעזרת נעיצת סכין במרכזה. אם הסכין יבשה בהוצאה הפשטידה מוכנה.
  9. במהלך 5 הדקות האחרונות של האפייה, פזרו מעל את גבינת הפרמז'ן שנותרה.
  10. לפני ההגשה צננו בחוץ למשך 5-10 דקות. preperation
מקור: אורלי שמש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.