למקרה שנותר לכם חצי כיכר לחם במטבח, או כמה פרוסות אחרונות, במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהם פשטידת לחם מעולה ועשירה בירקות.
אופן הכנת הפשטידת לחם:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית אפייה בשמן זית.
-
בקערה גדולה שימו את חתיכות הלחם וזלפו מעליהן 1 כף של שמן זית. הוסיפו את המלח, הפלפל השחור והתימין וערבבו היטב.
-
הניחו את חתיכות הלחם כשכבה אחת אחידה בתוך התבנית, הכניסו לתנור ואפו למשך 8-10 דקות. במהלך האפייה הפכו את חתיכות הלחם, כך ששני הצדדים יהיו קלויים באותה מידה.
-
הקציפו את החלב והביצים בקערה קטנה והניחו בצד.
-
חממו מעט שמן זית במחבת וטגנו את הבצל, השום, הפטריות והקישואים על אש בינונית למשך 5 דקות או עד אשר הם יתרככו.
-
הורידו מהאש והעבירו את הירקות לקערה חדשה. הוסיפו לתוכה את חתיכות הלחם הקלויות וערבבו קלות.
-
לתערובת החלב הוסיפו את גבינת המוצרלה יחד עם 2 כפות של גבינת פרמז'ן, ערבבו וצקו אותה אל קערת הירקות והלחם. ערבבו היטב.
-
את כל התערובת העבירו לתבנית אפייה ואפו בתנור למשך 45-55 דקות, עד להזהבה. ניתן לבדוק אם הפשטידה מוכנה בעזרת נעיצת סכין במרכזה. אם הסכין יבשה בהוצאה הפשטידה מוכנה.
-
במהלך 5 הדקות האחרונות של האפייה, פזרו מעל את גבינת הפרמז'ן שנותרה.
-
לפני ההגשה צננו בחוץ למשך 5-10 דקות.
מקור: אורלי שמש