header

מתכון לעוגיות סולת עם תמרים - מקרוד

עוגיות הסולת עם מילוי התמרים שלפניכם משתלבות מצוין עם כוס תה חם או רוזטה צוננת. המתכון של המקרוד בהחלט לא מתאים לאלו שנמצאים בדיאטה, אלא אם כן תרצו לשבור אותה לדקות ספורות עם קינוח ממולא וטבול בסירופ דבש דביק וטעים.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות סולת עם תמרים - מקרוד מקור תמונה: Moumou82
רכיבים לבצק:
סולת - ½3 כוסות
קמח - ½ כוס
חמאה - 200 גר' (מרוככת)
סודה לשתייה - ½ כפית
מים - ¾ כוס (חמים)
מי זהר - 4 כפות
מלח - קמצוץ
רכיבים למלית תמרים:
מחית תמרים - 225 גר'
קינמון - ¼ כפית
ציפורן - ¼ כפית
חמאה - 30 גר' (מרוככת)
מי זהר - 3 כפות
רכיבים לסירופ והרכבת המקרוד:
דבש - ½ כוס
מי זהר - 2 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון
אופן הכנת הבצק:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד סולת, קמח וסודה לשתייה. צרו באר במרכז התערובת והכניסו לתוכה את החמאה המרוככת. ערבבו היטב והניחו בצד למשך שעתיים לפחות.
  2. לאחר ההמתנה, הוסיפו לתערובת הבצק את המים ומי הזהר וערבבו היטב עד קבלת בצק אחיד.
אופן הכנת המלית תמרים:
  1. בקערה בינונית, ערבבו את כל רכיבי המילוי והניחו בצד.
אופן הכנת הסירופ והרכבת המקרוד:
  1. בסיר בינוני, ערבבו את כל רכיבי הסירופ על להבה בינונית עד לקבלת סירופ אחיד במרקמו. הניחו את הסיר בצד למשך 30 דקות וחזרו על התהליך בשנית. preperation מקור תמונה: ilovebutter
  2. גלגלו את בצק המקרוד על משטח לקבלת גליל ארוך. שטחו את הגליל מעט וצרו באר במרכז לכל אורכו בעזרת האצבע שלכם.
  3. צרו גליל צר מתערובת התמרים והניחו אותו בבאר שיצרתם בבצק. סגרו את הבצק מכל צידיו וחתכו חתיכות באורך 4 ס"מ.
  4. חממו תנור ל-180° מעלות, הניחו את המקרודים על תבנית אפייה והכניסו לתנור למשך חצי שעה.
  5. הוציאו את המקרודים מהתנור לאחר שהם ישחימו, צננו מעט, טבלו כל אחד מהם בסירופ והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.