סולת משמשת לא רק להכנה של קוסקוס במטבח המרוקאי, אלא גם של קינוחים מגוונים וטעימים במיוחד. מתכון עוגת הסולת והיוגורט שלפניכם יאפשר לכם לסיים כל ארוחה בנימה מתוקה עם קינוח במרקם נפלא.
מקור תמונה:
nhamynhamy
אופן הכנת העוגת סולת:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות, ושמנו תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה רגילה עם מעט שמן.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד יוגורט, שמן צמחי, סוכר וביצים. הוסיפו לקערה סוכר וניל, אבקת סודה, קמח, סולת ומלח וטרפו יחדיו.
-
מזגו את התערובת לתבנית המשומנת והכניסו לתנור למשך 40-45 דקות, או עד שקיסם שתכניסו למרכז העוגה יצא יבש. הוציאו את העוגה מהתנור, הניחו לה להתקרר כ-10 דקות, חתכו והגישו.