הקיץ כבר כאן וגלי החום לא מפסיקים לפקוד אותנו, וכדי שתוכלו לצנן את הימים הלוהטים, פנקו את עצמכם במתכון לארטיק פירות יער חדש, טעים ובעל חמיצות מעודנת.
אופן הכנת הארטיק פירות יער:
-
מלאו סיר קטן ב-⅓ כוס מים והוסיפו להם ⅔ כוס סוכר.
-
בשלו את התערובת על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עד שהסוכר יימס לחלוטין והניחו בצד.
-
ערבלו את האוכמניות, התותים והפטל בבלנדר, עד לקבלת תערובת אחידה, כ-30 שניות סך הכל.
-
הוסיפו ⅓ ממי הסוכר לתערובת פירות היער וערבבו.
-
צקו את התערובת לתבניות הארטיק או כוסות הפלסטיק והקפיאו למשך 4 שעות.
-
הכניסו את מקלות הארטיק והקפיאו ל-4 עד 6 שעות, או עד שהארטיק מוצק.
-
כדי לחלץ את הארטיקים, הניחו את התבניות במים חמים במשך 5 עד 15 שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.
טיפ השף:
אופציה: תוכלו לדלג על שלב הכנת מי הסוכר, ובמקום זאת להכניס ⅓ כוס סוכר לבלנדר עם פירות היער.