פנקו את עצמכם עם קרטיב בריא בעל טעמים עזים ומתוקים - מתכון לארטיק סלק ופירות יער שיצבע לכם את הקיץ בטעמים חדשים.
רכיבים לארטיק סלק ופירות יער:
אופן הכנת הארטיק סלק ופירות יער:
-
בשלו את התותים והפטל בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית יחד עם 6 כפות סוכר, תוך כדי מעיכה. המשיכו לבשל את הפירות עד שיגירו נוזלים והסוכר ישתלב בתערובת.
-
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לו את החומץ הבלסמי והפלפל השחור.
-
הוסיפו לתערובת הפירות את המים, ערבבו היטב, העבירו לתבנית מתאימה והניחו במקפיא.
-
סחטו את הסלק במכונה, הוסיפו למיץ הסלק את שארית הסוכר וערבבו היטב.
-
הוסיפו את מיץ הסלק לתבנית עם תערובת הפירות כדי להשלים את הקרטיב הייחודי הזה. המשיכו להקפיא את התבנית במשך 7-10 שעות.
מקור: יעל שקדי