העוגה שלפניכם באה אלינו כל הדרך מארצות הברית, שם היא מקבלת מקום של כבוד בכל ארוחה - ובצדק. הגוון הארגמני וטעמה המיוחד של עוגת הקטיפה האדומה יהפכו כל שולחן חג לצבעוני וחגיגי במיוחד.
רכיבים לתחתית ביסקוויטים:
רכיבים לשכבת קטיפה אדומה:
אופן הכנת התחתית ביסקוויטים:
-
ערבבו בקערה את פירורי הביסקוויטים עם החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה והעבירו לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ. פזרו את התערובת והדקו אותה על כל התחתית. הכניסו למקרר למשך שעה אחת.
אופן הכנת השכבת קטיפה אדומה:
-
ערבלו יחד את גבינת השמנת עם הסוכר בעזרת מערבל ידני על מהירות נמוכה במשך דקה אחת.
-
הוסיפו את הביצים בהדרגה, ערבלו והוסיפו את יתר רכיבי שכבת הקטיפה האדומה כולל צבע המאכל.
-
הוציאו את התבנית עם תחתית הביסקוויטים מהמקרר, מזגו את תערובת הקטיפה האדומה לתוכה והכניסו לתנור על טמפרטורה של 160 מעלות למשך 10 דקות.
-
הנמיכו את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואפו במשך שעה ורבע נוספת או עד שמרכז העוגה יהיה יציב.
-
כבו את התנור והשאירו את העוגה בתוכו למשך חצי שעה נוספת.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, צננו בצד למשך חצי שעה והכניסו למקרר למשך הלילה.
אופן הכנת השכבה העליונה:
-
בקערה בינונית, ערבלו את גבינת השמנת עם החמאה בעזרת מערבל ידני על מהירות נמוכה.
-
הוסיפו לקערה בהדרגה את אבקת הסוכר עד להתמזגותהּ המלאה לתוך התערובת. צפו את העוגה עם ציפוי גבינת השמנת, הוציאו אותה מהתבנית והגישו.