header

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות דגים זאת מנה הרבה יותר פשוטה וזריזה מקציצות הבשר. זמן ההכנה קצר יותר כיוון שקציצות מסוג זה לא דורשות בישול ארוך כמו המנה הבשרית. מתקבל תבשיל ריחני וטעים שקשה לעמוד בפניו, ומומלץ להגיש אותו עם חלה טרייה או כל לחם אחר שיכול לספוג את הרוטב הססגוני.

כמה טיפים לפני שנלמד להכין קציצות ברוטב עגבניות:

דג: אני תמיד ממליצה להשתמש בדג טרי ולא קפוא, מאחר שההבדל בטעם כשהדג טרי עצום ומורגש. אם כבר הזכרנו את הדג, עדיף להשתמש בדג לבן מפולט וללא עור, מסוג: לוקוס / בורי / אמנון / לברק, שהם דגים בעלי אחוז שומן גבוה שגורם להם להיות עסיסיים וטעימים בתבשילים. הכי מומלץ לטחון את הדגים בבית במעבד מזון, בכמה פולסים קצרים יחד עם שאר הרכיבים, ואם אין לכם מעבד מזון בקשו בחנות הדגים שיטחנו אותם עבור קציצות. אם בחרתם באופציה הביתית עדיף לגרר את השום ותפוח האדמה ולקצוץ דק כמה שאפשר את עשבי התיבול לפני שמכניסים אותם למעבד המזון עם הדגים.

מתכון לקציצות דג ברוטב עגבניות: פילה דג לבן

תפוחי אדמה: במתכון בחרתי להשתמש בתפוח אדמה מגורר ובביצה כדי לסייע באיחוד חומרי הגלם. ניתן לוותר על הביצה (פחות מומלץ) ולהחליף את תפוח האדמה בפירורי לחם או לחם יבש ולהפוך כך את המתכון למתאים גם למי שנמנע מגלוטן.

פעולת הלישה: חשובה ביותר, בזכותה משתחררים חלבוני הדג שגורמים לתערובת להיות בעלת מרקם אחיד. רצוי גם לתת לתערובת לנוח כשעה, או אפילו לילה שלם במקרר, דבר שיהפוך אותה קלה ונוחה לתפעול וגלגול.

שתי שיטות להכנת הקציצות: אפשר לטגן אותן מעט לפני הבישול, טיגון קל ולא טיגון בשמן עמוק, כך נוצר קירמול מיוחד המפגיש בין החלבונים לסוכרים ויוצר מעטפת פריכה משגעת. השיטה השנייה היא פשוט להכניס אותן לסיר הרוטב ולתת להן להתבשל לאט לאט, לבחירתכם. אם החלטתם לתת לקציצות הכנה מוקדמת עדיף לטגן אותן לפני הבישול ולא לאפות בתנור, שכן האפייה עלולה לייבש אותן. 

הכנת הקציצות לסיר: חשוב להכניס את הקציצות לסיר בעדינות ובזהירות, ולא לדחוס אותן כדי שלא יתפרקו. 

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 6
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות
רכיבים לקציצות דגים:
פילה דג - 500 גר' (מפולט ללא עור, פילה לברק / מוסר / דניס)
מיץ לימון - 2 כפות
ביצה - 1
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 2 (קלופות וחתוכות)
פטרוזיליה - ¼ צרור (קצוץ)
כוסברה - ¼ צרור (קצוץ )
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
תפוח אדמה - 1 (קלוף ומגורר)
שמן זית - 1 כף
כמון - ¼ כפית
רכיבים לרוטב עגבניות:
שיני שום - 4 (כתושות)
עגבניות - 2 (מקולפות וקצוצות גס או כוס עגבניות מרוסקות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל ירוק חריף - 1 (חתוך - לא חובה)
מלח - 1 כפית
רסק עגבניות - 1 כף (גדושה)
פפריקה מתוקה - 2 כפות (או חריפה)
פטרוזיליה - ¼ צרור (או כוסברה, קצוצה )
כורכום - 1 כפית
כמון - ¼ כף
מים - 2-3 כוסות (תלוי בגודל הסיר)
שמן זית - 2 כפות
אופן הכנת קציצות דגים:
  1. משרים את הדג עם 2 כפות מיץ לימון ומעט מלח כרבע שעה על מנת להוציא ממנו את הלחות.
  2. מכניסים למעבד המזון את הדגים, הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה ותפוח האדמה, וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצה ואת התבלינים ולשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מכניסים למקרר לשעה, כך התערובת נהיית יותר נוחה לעבודה.
  4. מרטיבים את הידיים או משמנים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר של כ-4 ס"מ. אפשר לטגן מעט את הקציצות עם מעט שמן זית לפני שמכניסים אותן לרוטב, אבל לא חייב.
אופן הכנת רוטב עגבניות:
  1. בסיר גדול ורחב מחממים 2 כפות שמן זית.
  2. מוסיפים את הפלפלים, והעגבניות הקצוצות ומטגנים 2-3 דקות עד ריכוך קל.
  3. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, התבלינים, הפטרוזיליה והמים (אם צריך יותר מים אל תהססו להוסיף) ומערבבים היטב.
  4. מבשלים כ-10 דקות, עד לרתיחה, ומחלישים את האש.
  5. מניחים את הקציצות בסיר הרוטב (הרוטב אמור לכסות את מחצית הקציצות), מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
  6. אם יש צורך לערבב ממלץ לשקשק את הסיר ולא לערבב כדי לא לפגוע במרקם הקציצות.
טיפ השף:
אם מוסיפים ירק לקציצות חשוב מאוד לייבש ולהוציא את הנוזלים לפני כן. דילוג על פעולה זאת תגרום לקציצות להתפרק במהלך הבישול מעודף הנוזלים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.