קציצות דגים זאת מנה הרבה יותר פשוטה וזריזה מקציצות הבשר. זמן ההכנה קצר יותר כיוון שקציצות מסוג זה לא דורשות בישול ארוך כמו המנה הבשרית. מתקבל תבשיל ריחני וטעים שקשה לעמוד בפניו, ומומלץ להגיש אותו עם חלה טרייה או כל לחם אחר שיכול לספוג את הרוטב הססגוני.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין קציצות ברוטב עגבניות:
דג: אני תמיד ממליצה להשתמש בדג טרי ולא קפוא, מאחר שההבדל בטעם כשהדג טרי עצום ומורגש. אם כבר הזכרנו את הדג, עדיף להשתמש בדג לבן מפולט וללא עור, מסוג: לוקוס / בורי / אמנון / לברק, שהם דגים בעלי אחוז שומן גבוה שגורם להם להיות עסיסיים וטעימים בתבשילים. הכי מומלץ לטחון את הדגים בבית במעבד מזון, בכמה פולסים קצרים יחד עם שאר הרכיבים, ואם אין לכם מעבד מזון בקשו בחנות הדגים שיטחנו אותם עבור קציצות. אם בחרתם באופציה הביתית עדיף לגרר את השום ותפוח האדמה ולקצוץ דק כמה שאפשר את עשבי התיבול לפני שמכניסים אותם למעבד המזון עם הדגים.
תפוחי אדמה: במתכון בחרתי להשתמש בתפוח אדמה מגורר ובביצה כדי לסייע באיחוד חומרי הגלם. ניתן לוותר על הביצה (פחות מומלץ) ולהחליף את תפוח האדמה בפירורי לחם או לחם יבש ולהפוך כך את המתכון למתאים גם למי שנמנע מגלוטן.
פעולת הלישה: חשובה ביותר, בזכותה משתחררים חלבוני הדג שגורמים לתערובת להיות בעלת מרקם אחיד. רצוי גם לתת לתערובת לנוח כשעה, או אפילו לילה שלם במקרר, דבר שיהפוך אותה קלה ונוחה לתפעול וגלגול.
שתי שיטות להכנת הקציצות: אפשר לטגן אותן מעט לפני הבישול, טיגון קל ולא טיגון בשמן עמוק, כך נוצר קירמול מיוחד המפגיש בין החלבונים לסוכרים ויוצר מעטפת פריכה משגעת. השיטה השנייה היא פשוט להכניס אותן לסיר הרוטב ולתת להן להתבשל לאט לאט, לבחירתכם. אם החלטתם לתת לקציצות הכנה מוקדמת עדיף לטגן אותן לפני הבישול ולא לאפות בתנור, שכן האפייה עלולה לייבש אותן.
הכנת הקציצות לסיר: חשוב להכניס את הקציצות לסיר בעדינות ובזהירות, ולא לדחוס אותן כדי שלא יתפרקו.