כשהייתי ילד אימא שלי נהגה להכין לי מנה פשוטה של אורז עם צנוברים וצימוקים שהייתה אהובה עלי במיוחד. שנים רבות שלא אכלתי אותה והיא כמעט נעלמה מהזיכרון שלי לחלוטין, עד שנתקלתי במתכון הפשוט והבריא הזה, שלוקח את הטעמים של אותה מנת ילדות אהובה למקומות חדשים. בתור התחלה, האורז הפשוט מוחלף בקינואה בריאה שמקבלת מרקם נהדר הודות לקלייה קלה, ותוספת של שום ופטרוזילה מחזקת את הטעם של המנה בעומק ורעננות. נסו את המתכון הזה בעצמכם ותופתעו לגלות איזה טעם נהדר יכול להיות לקינואה!
רכיבים לקינואה עם צנוברים וצימוקים:
אופן הכנת הקינואה עם צנוברים וצימוקים:
-
הכניסו את הקינואה לסיר מתאים ובשלו אותה על חום בינוני למשך כ-2 דקות כדי לקלות אותה קלות. הוסיפו ¾1 כוסות מים והביאו לרתיחה.
-
הנמיכו את החום לבינוני-נמוך, כסו את הסיר ובשלו את הקינואה עד שהמים נספגים - 10-15 דקות.
-
כשהנוזלים נספגו בתום הבישול, הורידו את הסיר מהאש והשאירו אותו מכוסה למשך 2 דקות.
-
בינתיים, קלו את הצנוברים על גבי מחבת, על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב תכוף עד שהם מזהיבים. בסיום, העבירו אותם לצלחת בצד.
-
לאותה המחבת הוסיפו שמן זית ושום. טגנו על חום בינוני וערבבו עד שפרוסות השום יזהיבו קלות - כ-2 דקות.
-
העבירו את השום הזהוב לצלחת עם הצנוברים ושמרו את השמן שנותר במחבת.
-
הפרידו את הקינואה המוכנה בסיר וערבבו אותה בעזרת מזלג. הוסיפו את הצנוברים, השום, את השמן מהמחבת, הפטרוזיליה, הצימוקים ומיץ הלימון. ערבבו, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם והעבירו לכלי הגשה.