המטבח התאילנדי הוא חגיגה של טעמים, מרקמים ורכיבים שאנחנו בדרך כלל לא עושים בהם שימוש קבוע, אבל אחרי שתטעמו בפעם הראשונה את סלט הקינואה שלפניכם המצב הזה ישתנה! מעבר לכך שמדובר במנה טעימה וקלה להכנה, היא תאפשר לכם ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים של אחד מהרכיבים העיקריים בה, הקינואה. כמו כן משום שמדבר במנה טבעונית וצמחונית נטולת גלוטן, כמעט כולם יכולים לאכול אותה ולהרגיש לרגע כאילו שהם יושבים על שפת הים וסועדים בהנאה על אחד מהאיים היפים של תאילנד...
רכיבים לסלט קינואה תאילנדי:
רכיבים לרוטב לסלט קינואה תאילנדי:
אופן הכנת הסלט קינואה תאילנדי:
-
שפכו כוס וחצי מים לסיר בינוני וחממו על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהמים רותחים הכניסו לתוכם בזהירות את הקינואה, ערבבו והביאו לרתיחה נוספת.
-
כסו את הסיר לאחר הרתיחה השנייה, הנמיכו את עוצמת הלהבה לנמוכה והמתינו כ-15 דקות עד שהקינואה תתבשל ותספוג את כל המים.
-
הסירו את סיר הקינואה מהאש, ערבבו והפרידו גושים בעזרת מזלג, ואז העבירו אותה לקערה גדולה כדי שהיא תתקרר למשך כ-10 דקות.
-
הוסיפו לקערת הקינואה את הכרוב, הפלפל, הגזר, הפטרוזיליה, האדממה והבצל האדום.
-
כשהרוטב שלכם יהיה מוכן, תוכלו לקחת את כמות הקינואה הרצויה, להעביר אותה לקערה קטנה, להוסיף רוטב לפי הטעם ולקשט את המנה בבצל ירוק ואגוזי קשיו מרוסקים.
אופן הכנת הרוטב לסלט קינואה תאילנדי:
-
הכניסו את חמאת הבוטנים ואת הדבש (או הממתיק האחר) לקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל, וחממו אותה במיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך 20 שניות.
-
הוסיפו לתערובת המחוממת את הג'ינג'ר, את רוטב הסויה, את חומץ היין האדום ואת שמן השומשום או הזית. ערבבו היטב עד שתתקבל תערובת אחידה וחלקה, במידת הצורך הוסיפו קצת מים לדילול.