header

ירכי עוף בבורבון

רוצים מנה עיקרית עסיסית וטעימה במיוחד, שמתאימה לארוחת צהריים או ערב חברית שמיועדת למבוגרים בלבד? אתם מוזמנים לקחת השראה ממנת ירכי העוף ברוטב סויה-בורבון, שאת מתכונה אנחנו מביאים כאן בפניכם. הבורבון הוא ויסקי אמריקאי מסורתי שמוסיף טעם חלקלק, אלכוהולי ומשובח למנת הירכיים "הדביקות" האלו, שכל מי שיטעם ילקק אחריהן את האצבעות – וגם יתפוס ראש טוב. שימו לב שבין שני חלקי ההכנה של המתכון יש להמתין לילה אחד להשריית הירכיים ברוטב.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לירכי עוף בבורבון:
ירכי עוף - 700 גרם (ללא עור ועצמות)
שמן - ¼ כוס
בורבון - ¼ כוס
סוכר חום - ¼ כוס
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי, מרוסק או חתוך )
גבעולי בצל ירוק - 4-5 (חתוכים לשלישים או קצוצים, מחולקים)
אופן הכנת הירכי עוף בבורבון:
  1. הכניסו לקערה גדולה את רוטב הסויה, השמן, החומץ, הבורבון והסוכר החום וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הניחו את ירכי העוף בתוך תבנית בישול עם דפנות גבוהות ושפכו עליה את התערובת מן הקערה. הכניסו לתבנית גם את הג'ינג'ר, שיני השום הכתושות וחצי מכמות הבצל הירוק הקצוץ. כסו את התבנית בנייר כסף והשרו את הירכיים ברוטב למשך הלילה (או לכל הפחות למספר שעות לפני הבישול).
  3. חממו את התנור ל-180 מעלות. הסירו את נייר הכסף מתבנית הבישול והכניסו אותה לתנור למשך 45 דקות. פתחו מדי פעם את התנור וזלפו מעט מן הרוטב על גבי ירכי העוף, או לחלופין דאגו להפוך אותן, כדי שהן יתבשלו ברוטב משני הצדדים.
  4. כשהירכיים מוכנות, לאחר כ-45 דקות, העבירו את התוכנית בתנור למצב צלייה ואפו במשך 5-10 דקות נוספות על מנת להשחים מעט את החלק החיצוני.
  5. הוציאו מן התנור, העבירו את הירכיים הצלויות עם מנת רוטב הגונה אל צלחות, פזרו עליהן את מה שנותר מן הבצל הירוק, והגישו. בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ להגיש את ירכי העוף על מצע אורז בסמטי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.