את לשון הבקר בדרך כלל אוכלים באולמות אירועים כמנה די מוכרת, אבל רבים מאיתנו נמנעים מלהכין אותה בבית. עם זאת, ישנה דרך בישול אחת שבעזרתה תוכלו להגיש את לשון הבקר בצורות שונות – כמנה עיקרית, פרוסות לכריך ומתאבן. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון ללשון מבושלת שתגרום לטועמים ממנה להתמכר אליה עד מאוד.
מקור תמונה:
cooking
אופן הכנת הלשון המבושלת:
-
שפכו את השמן לסיר ברזל יצוק והניחו מעל אש בעוצמה בינונית.
-
הוסיפו את הבצל וערבבו במשך 5 דקות כך שלא יחליף את צבעו.
-
הוסיפו את הסלרי, הגזר ושלוש כפות מים, כסו את הסיר והניחו לירקות להתבשל במשך מספר דקות – הוסיפו מים במקרה הצורך.
-
הניחו את הלשון בסיר והוסיפו את גבעולי הפטרוזיליה, עלי הדפנה, הפלפל השחור, החומץ בן יין והמלח.
-
שפכו מספיק מים כך שהלשון תהיה מכוסה מעט, כסו את הסיר והביאו את תכולתו לרתיחה.
-
לאחר שהתערובת רתחה, הסירו את המכסה והנמיכו את עוצמת האש להמשך בישול.
-
חתכו נייר אפייה לצורת עיגול שתתאים לקוטר הסיר והניחו אותה ישירות על הנוזל המבעבע.
-
בשלו על אש קטנה את התערבות למשך כ-4 שעות והוסיפו עוד מים במידת הצורך כדי לשמור על הלשון מכוסה מעט – היא נוטה לספוג הרבה מים ומהר.
-
הסירו את הלשון מן הסיר, סננו את תכולת הסיר, השליכו את המוצקים לפח והחזירו את הנוזל אל הסיר.
-
קלפו את העור החיצוני והעבה מהלשון כאשר היא עוד חמה וחתכו את כל השומנים והסחוסים שאתם רואים.
-
החזירו את הלשון הנקייה אל הנוזל שבסיר והניחו להכל להתקרר לגמרי.
-
להגשה, חתכו את הלשון לרוחב לפרוסות דקות וסדרו על גבי מגש בשכבה אחת. טפטפו לצלחת מעט מנוזל הלשון שבסיר, הניחו כף של רוטב חרדל, פזרו מעט עלי פטרוזיליה טריים ומעט שמן זית, והגישו אל השולחן בחיוך.
טיפ השף:
ניתן לשמור את הלשון במקרר למשך שבוע והיא יכולה לשמש כבשר לכריך, מתאבן קליל, ארוחת ערב או בסיס לסלט בשר קר.