header

מתכון לחזה בקר עם שומר ועשבי תיבול

רוצים להכין מנת בשר ייחודית ומהממת לארוחת הערב של יום שישי או סתם להרשים את האורחים? כדאי שתכירו את המתכון הפשוט הבא לחזה בקר עם שומר ועשבי תיבול. אמנם יש שלבי הכנה רבים, אך מלאכת ההכנה פשוטה והתנור שלכם עושה את כל עבודת הצלייה בשבילכם. בואו לגלות איך תוכלו לרגש ולהפתיע את הסועדים שלכם עם מנת בריסקט צלוי מועשר בטעם של עשבי תיבול טריים ושומר.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
מתכון לחזה בקר עם שומר ועשבי תיבול מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לחזה בקר עם שומר ועשבי תיבול:
בריסקט - 2 קילו (חזה בקר)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן צמחי - 4 כפות (מחולקות)
בצל - 1 (בינוני, חתוך לאורך ברצועות של 2 ס"מ)
שומר - 1 (גדול, חתוך לאורך ברצועות של 2 ס"מ)
גבעולי סלרי - 3 (חתוכים לחתיכות בגודל 4 ס"מ)
ראש שום - 1 (חצוי לרוחב)
טימין - ½ צרור (ניתן להחליף באורגנו)
חומץ לבן - ¾ כוס
רוטב סויה - ¼ כוס (ניתן להחליף ברוטב ווסטרשייר)
מים - 4 כוסות
עשבי תיבול - 2 כוסות (פטרוזיליה, נענע וכוסברה)
עלי סלרי - 1 כוס
לימון - ½
אופן הכנת החזה בקר עם שומר ועשבי תיבול:
  1. תבלו את נתח חזה הבקר מכל צדדיו במלח ופלפל שחור והניחו אותו על תבנית אפייה בתוך המקרר, ללא כיסוי, למשך 12 שעות לפחות עד יומיים.
  2. חממו תנור ל-150 מעלות.
  3. חממו 2 כפות שמן בסיר גדול מעל אש בינונית והניחו את נתח חזה הבקר כאשר הצד השומני פונה כלפי מטה עד להשחמה עמוקה – כ-10-12 דקות.
  4. הפכו את נתח חזה הבקר לצדו השני ובשלו עד להשחמה עמוקה – כ-8-10 דקות.
  5. בשלו את נתח חזה הבקר גם על צדדיו האחרים למשך מספר דקות בודדות והעבירו לצלחת גדולה.
  6. שפכו את השומן והנוזלים שבסיר, צקו לתוכו את 2 כפות השמן הנותרות והחזירו אותו מעל אש בינונית-גבוהה.
  7. הוסיפו בצל, תבלו במלח ופלפל ובשלו תוך ערבוב מדי פעם עד להשחמה - כ-3 דקות.
  8. הוסיפו לסיר שומר, סלרי, שום וטימין וערבבו הכל יחדיו.
  9. הוסיפו חומץ, רוטב סויה ומים, ערבבו מעט והניחו את נתח חזה הבקר בנוזלים כאשר הצד השומני פונה כלפי מעלה – הנתח צריך לשקוע מתחת לנוזלים.
  10. הביאו את תכולת הסיר לרתיחה ואז כסו אותו והכניסו לתנור למשך 3 שעות בלי לפתוח אותו כלל.
  11. בדקו את הבריסקט שבתנור – הוא צריך להיות רך מאוד, אם לא השאירו אותו לעוד 20 דקות ובדקו בשנית.
  12. הסירו את מכסה הסיר והגבירו את עוצמת התנור ל-220 מעלות.
  13. צלו את הבריסקט עד שהנוזלים מצטמצמים וחלקו העליון של הבריסקט פריך ושחום - כ-50-60 דקות.
  14. הוציאו את הסיר מהתנור, הניחו לו מעט להתקרר והעבירו את נתח הבריסקט לקרש חיתוך.
  15. פרסו את הבריסקט לרצועות בעזרת סכין ונקזו את הנוזלים שיוצאים ממנו אל הכיור.
  16. הניחו לקערה קטנה עלי סלרי ועשבי תיבול, ערבבו ותבלו במלח, פלפל ומיץ מחצי לימון.
  17. סדרו את רצועות הבריסקט על מגש, סננו את הירקות שבסיר והניחו מסביב, פזרו סלט עשבי תיבול מעל והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.