header

מתכון לעוגות דובוש בעלת 7 שכבות

העוגה המדליקה הזו מגיעה אלינו מהמטבח ההונגרי – שם היא מככבת כבר מעל ל-120 שנה. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין עוגת דובוש מהודרת, בעלת 7 שכבות, שכל בני הבית והאורחים יוכלו להתענג עליה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לעוגות דובוש בעלת 7 שכבות מקור תמונה: Delish
רכיבים לבסיס עוגת דובוש:
ביצים - 8 (גדולות, חלבון וחלמון מופרדים)
ביצים - 3 (חלמונים מופרדים)
אבקת סוכר - 4 כוסות
מקל וניל - 1 (עם תרמילים מופרדים)
מלח - ½ כפית
קמח - 1 כוס
חלב - 2 כפות
רכיבים לקציפת חמאה לעוגת דובוש:
שוקולד מריר - 150 גרם (קצוץ)
ביצים - 3 (חלמונים מופרדים)
סוכר - ¼ כוס
מלח - קורט
אבקת קקאו - 2 כפות (לא ממותק)
חמאה - 550 גרם (רכה, ללא מלח)
רכיבים למרנג לעוגת דובוש:
סוכר - 1 כוס
מים - ½ כוס
ביצים - 3 (חלבונים מופרדים)
מלח - קורט
אופן הכנת הבסיס עוגת דובוש:
  1. חממו את התנור לחום של 170 מעלות והניחו רשתות אפייה בחלק התחתון של התנור ובחלקו האמצעי.
  2. רססו שתי תבניות מלבניות בגודל 40X30 ס"מ בשמן צמחי, הניחו עליהן נייר אפייה ורססו גם אותו.
  3. העבירו את 8 חלבוני הביצה לכלי של מערבל מזון, הוסיפו 2 כוסות אבקת הסוכר, תרמילי וניל ומלח, וערבלו כ-5 דקות במהירות בינונית-גבוהה, עד שהחלבונים יתמצקו ויהיו חלקים. העבירו את התערובת לתוך קערה בינונית.
  4. נקו את קערת המערבל, והכניסו לתוכה 11 חלמוני ביצה יחד עם 2 כוסות אבקת הסוכר הנותרות, הקמח והחלב. ערבלו כ-3 דקות במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת חלקה. הוסיפו לקערת המערבל ¼ מתערובת החלבונים שיצרתם בשלב הקודם, כדי להפוך את הבלילה לקלה יותר. כעת השתמשו במרית כדי לערבב את הבלילה עד לקבלת מרקם חלק.
  5. חלקו את הבלילה באופן שווה לשתי התבניות (כ-5 כוסות לכל תבנית) ואפו בתנור כ-12-15 דקות עד שהבלילות יקבלו גוון מוזהב. תוך כדי האפייה, בערך בחצי הדרך, העבירו את התבניות מהחלק העליון של התנור לחלק התחתון ומהחלק הקדמי לחלק האחורי. בסיום האפייה הניחו אותן על משטח עבודה והמתינו שיצטננו.
אופן הכנת הקציפת חמאה לעוגת דובוש:
  1. הניחו את השוקולד המריר הקצוץ בקערה בינונית; בקערה בינונית אחרת, ערבבו את 3 חלמוני הביצים עם הסוכר והמלח במשך כ-2 דקות.
  2. בסיר בינוני בשלו את השמנת לבישול עם אבקת הקקאו עד התחממות, ואז שפכו את התערובת החמה לתוך הקערה עם החלמונים, ומשם חזרה לתוך הסיר. בשלו על להבה בינונית תוך כדי ערבול מתמיד במשך כ-4 דקות, עד שהתערובת נהיית סמיכה, ומד חום מראה שהטמפרטורה בסיר הגיעה ל-70 מעלות.
  3. שפכו את כל התערובת לתוך קערת השוקולד המריר, והמתינו שהכל ימס. כעת ערבבו עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה, ואז המתינו עד שהכל יתקרר לחלוטין.
  4. הכניסו את החמאה לתוך מערבל המזון וערבלו עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו את תערובת השוקולד לתוך המערבל, והמשיכו בערבול עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  5. העבירו את בסיסי העוגות למשטחי עבודה וקלפו מהם בעדינות את נייר האפייה. חתכו כל עוגה לרוחב ל-4 פרוסות בגודל של כ-30X10 ס"מ. מרחו על 6 פרוסות ½ כוס קציפת חמאה לכל אחת, וסדרו אותן זאת על זאת על בסיס של מגש מלבני לעוגה, ולבסוף הניחו פרוסה שביעית ואחרונה (את הפרוסה ה-8 ניתן לאכול כפי שהיא או להשאיר לשימוש אחר). מרחו את מה שנותר מקרם החמאה על צדי העוגה ועל חלקה העליון, והניחו את העוגה במקרר לקירור כשעתיים לכל הפחות, עם עדיפות ללילה שלם.
אופן הכנת המרנג לעוגת דובוש:
  1. בסיר קטן, ערבבו את הסוכר עם ½ כוס מים והביאו לרתיחה; המשיכו בבישול עד שמדחום יראה שהטמפרטורה הגיע לכ-115 מעלות.
  2. בזמן זה הכניסו את חלבוני הביצה ואת המלח לתוך מערבל מזון, וערבלו עד שגבעות קטנות ורכות נוצרות בקצף. המשיכו בערבול על מהירות בינונית, ולאט לאט הוסיפו פנימה את הסירופ מהסיר.
  3. המשיכו בערבול עד שהכל מתחבר יחד. העלו את מהירות הערבול לגבוהה, עד שהמרנג נהיה מוצק וחלק, וצדי קערת הערבול לא חמים עוד – כ-7 דקות בערך.
  4. מרחו שכבה דקה של המרנג על גבי העוגה, ואז עם שאר המרנג שנותר צרו "גבעות" קטנות ומחודדות על ראש העוגה. השתמשו במבער קטן כדי להשחים את קצוות גבעות המרנג שיצרתם אם יש אחד בנמצא.
  5. קררו את העוגה במקרר למשך שעה לפחות, והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: חלבי , קינוח , עוגה , מתוק , מאפה , מטבח הונגרי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.