header

מתכון לעוגת טורטה קפרזה

טורטה קפרזה היא אחת העוגות האיטלקיות האייקוניות ביותר, ומקורה באי קפרי שבדרום ארץ המגף. זאת עוגה נפלאה וקלה להכנה, שמכילה שילוב נהדר ומענג של שוקולד, שקדים וגבינת מסקרפונה – שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול. אז הכירו את המתכון לטורטה קפרזה מעולה שתוכלו להכין ללא קושי ובעזרתה להכניס גם את הטעמים המתוקים של איטליה הגדולה למטבחכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת טורטה קפרזה מקור תמונה: delicious
רכיבים לעוגת טורטה קפרזה:
חמאה לא ממולחת - 210 גרם (רכה וחתוכה לקוביות)
סוכר - 210 גרם
אבקת קקאו - 40 גרם (מנופה עם 1 כפית אבקת אפייה)
גרידת תפוז - מתפוז גדול אחד
אבקת סוכר - 30 גרם (עוד מעט לקישוט)
אופן הכנת עוגת טורטה קפרזה:
  1. חממו את התנור מראש ל-150 מעלות.
  2. הכניסו לקערת מיקסר את החמאה, הסוכר והשקדים הטחונים וערבלו עד לקבלת תערובת קלה ואוורירית. תוך כדי ערבול התחילו להכניס בהדרגתיות את הביצים לתערובת, אחת-אחת. אם התערובת נראית כאילו היא עומדת להתפרק, הוסיפו לה קצת מהקקאו המנופה.
  3. ברגע שכל הביצים נטרפות בתוך התערובת, השתמשו בכף ממתכת על מנת לקפל פנימה את כל הקקאו המנופה.
  4. שפכו את התערובת לתוך תבנית קפיצית עגולה בקוטר 25 ס״מ, ישרו והחליקו את החלק העליון. אפו במשך שעה ו-20 דקות, עד שניתן להכניס קיסם למרכז העוגה והוא יוצא יבש. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו על תבנית רשת להתקררות.
  5. בקערה גדולה ערבבו היטב את גבינת המסקרפונה, גרידת התפוזים ואת מרבית אבקת הסוכר. בעזרת כף או כפית חלקו את תערובת המסקרפונה על גבי מרכז העוגה המצוננת.
  6. להגשה, פזרו מעל לעוגה את שבבי השקדים ואת גרידת התפוז הנותרת, קשטו באבקת הסוכר שנותרה לכם והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.