maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מיוחדים לבצק עוגיות שאפשר להקפיא

 עוגיות הן מהקינוחים האהובים על כולנו שמלווים אותנו מהילדות למשך כל חיינו, ולכל אחד מאיתנו יש סוג של עוגייה שהוא חייב לאכול מדי פעם. הכנת עוגיות ביתיות מאפשרת ליהנות מטעמן הנפלא, אך פעמים רבות היא דורשת זמן פנוי שלא תמיד יש לנו. הקפאה של עוגיות מוכנות פוגמת לרוב בטעמן ומרקמן ולכן אינה מומלצת, אך במקום זאת אתם יכולים להשתמש בטריק הבא: הכנה של בצק עוגיות מראש והקפאה שלו שתאפשר לכם להכין את המטעמים הללו בכל עת שתרצו בלי בעיות, עם טעם ומרקם נפלאים. בעזרת 5 המתכונים הבאים לבצקי עוגיות מותאמים להקפאה, התוצרים יכולים להישמר במקפיא בקופסה אטומה במשך מספר חודשים, ותוכלו לאפות אותם בכל עת שתרצו בלי טרחה. תוך דקות ספורות יהיו לכם עוגיות חמות למקרה שיתחשק לכם נשנוש מתוק, או כשיגיעו אורחים לא צפויים ותרצו להגיש להם משהו טעים. שיהיה בתיאבון!
 
מתכון לבצק עוגיות חמאה-לימון להקפאה

לימון מוסיף טעם נפלא ומרענן לקינוחים רבים, כמו מתכון עוגיות החמאה הבאות שמשודרגות בזכות פרי ההדר האהוב. את בצק העוגיות שתקפיאו תוכלו לאפות בדקות ספורות, ויהיה קשה לעמוד בפניי טעמן של העוגיות הנימוחות הללו, שאתם והאורחים שלכם תשמחו לאכול לצד משקה חם או אחרי ארוחה.

מתכון לבצק עוגיות חמאה-לימון להקפאה מקור תמונה: simplywhisked.com
רכיבים לבצק עוגיות חמאה-לימון:
חמאה - 230 גר' (בטמפרטורת החדר)
סוכר - ⅔ כוס
ביצה - 1
גרידת לימון - 2 כפיות
קמח - ½2 כוסות
 
מתכון לבצק עוגיות פקאן להקפאה

אגוזי הפקאן הנפלאים משתלבים נהדר בתוך קינוחים רבים, כמו מתכון העוגיות הבאות שניתן להקפיא את הבצק שלהן למשך חודש ואף יותר. עם ניחוח וניל ורכות נפלאה, תוכלו לקבל נשנוש טעים שאף אחד לא ינחש ששלפתם את הבצק שלו לפני דקות ספורות מהמקפיא.

מתכון לבצק עוגיות פקאן להקפאה מקור תמונה: sallysbakingaddiction.com
רכיבים לבצק עוגיות פקאן:
אגוזי פקאן - ½1 כוסות (קלוי, קצוץ גס)
חמאה - 230 גר' (מרוככת)
סוכר לבן - ½ כוס
סוכר חום - 1 כוס
ביצים - 2 (גדולות, בטמפרטורת החדר)
תמצית וניל - 2 כפיות
קמח - ½2 כוסות
קורנפלור - 1 כפית
אבקת סודה - 1 כפית
מלח - ½ כפית
מתכון לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל להקפאה

עוגיות השוקולד צ'יפס שתכינו בעזרת מתכון בצק העוגיות שלפניכם מקבלות שדרוג בזכות שיבולת שועל, שתכניס לגופכם סיבים תזונתיים בצורה טעימה במיוחד. את בצק העוגיות תוכלו להקפיא ולאפות בעת הצורך, ומומלץ להכין כמויות גדולות ממנו כי העוגיות ייחטפו ברגע היציאה מהתנור!

מתכון לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל להקפאה מקור תמונה: averiecooks.com
רכיבים לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס:
חמאה - 120 גר' (מרוככת)
ביצה - 1
סוכר לבן - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
שיבולת שועל - 1 כוס (גולמית, לא אינסטנט)
קמח - 1 כוס
שבבי קוקוס - ½ כוס
אגוזי מלך - ½ כוס (קצוצים)
אבקת אפייה - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
שבבי שוקולד - 1 כוס (גדושה)
 
מתכון לבצק עוגיות זנגביל מתובלות להקפאה

הג'ינג'ר יכול לשמש לא רק לתיבול של מאכלים שונים, אלא ביכולתו גם לתת טעם ייחודי לקינוחים רבים, כמו במתכון בצק העוגיות שלפניכם. טעמו של הבצק יישמר בהקפאה לפרקי זמן ארוכים, ותוכלו לשלוף אותו בכל פעם שתרצו להכין את העוגיות הנפלאות הללו.

מתכון לבצק עוגיות זנגביל מתובלות להקפאה מקור תמונה: food.com
רכיבים לבצק עוגיות זנגביל מתובלות:
חמאה - 180 גר' (מרוככת)
סוכר - 1 כוס
סירופ מייפל - ¼ כוס (ניתן להמיר בכמות זהה של דבש)
קמח - ½2 כוסות
מים - ⅓ כוס
אבקת אפייה - ½1 כפיות
ג'ינג'ר - 2 כפיות (תבלין)
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי, טחון)
קינמון - 1 כפית
תבלין ציפורן - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
מלח - ¼ כפית
מתכון לבצק לעוגיות אוכמניות-שוקולד לבן להקפאה

טעמו של השוקולד הלבן יחד עם האוכמניות במתכון הבא מזכיר את טעמן של גלידות טעימות ואפילו עוגות גבינה. למרבה השמחה, הבצק הזה הרבה יותר פשוט להכנה מהקינוחים הללו, ותוכלו להקפיא אותו ולהכין את ממנו עוגיות נהדרות בכל עת.

מתכון לבצק לעוגיות אוכמניות-שוקולד לבן להקפאה מקור תמונה: kidscook.ie
רכיבים לבצק עוגיות אוכמניות-שוקולד לבן:
חמאה - 120 גר' (מרוככת)
סוכר חום - ½ כוס
סוכר לבן - ½ כוס
ביצה - 1
ברנדי - 1 כפית
קמח - ½1 כוסות
אבקת אפייה - ½ כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: