maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

טיפים לבישול שכל אחד חייב להכיר

 

בישול הוא עניין של טאץ', אהבה, תרגול וניסיון, אבל גם של ידע. הנה כמה סודות מהמטבח, שיעזרו לכם לשדרג את יכולות הבישול. אם יש לכם טיפים נוספים, אתם מוזמנים לשתף אותם בתגובות.

1. סטייקים ממשיכים להתבשל גם לאחר שהוסרו מהגריל. לכן כדאי להמתין דקה או שתיים לפני שחותכים אותם.

2. כשמכינים פנקייקים, חממו את המחבת לפני הבישול כך שטיפת מים תתאדה מיד, כ-176 מעלות.

3. שמן קר על סיר/מחבת חמים, ימנע מהאוכל להידבק.

4. חמאת בוטנים יכולה לאזן את הטעם של כמעט כל רוטב ותבשיל.

5. פלפל שחור על תותים, יגרום להם לטעם של ממתקים בטעם תות.

6. הרכיבים לעוגה מושלמת: שקלו את כמות הביצים שאתם צריכים וכל שאר הרכיבים צריכים להיות באותו המשקל (קמח, סוכר וכו').

7. למדו להכין ריבת בצל. עולם שלם של רטבים וטעמים ייפתח בפניכם.

8. השרו בצל קצוץ טרי במים קרים, זה יוציא מהם את הסולפט.

9. כשאתם מכינים פסטה, הוסיפו מלח למים.

10. כשאתם קונים ירקות, שימו לב לצבע הקליפה: ככל שהוא כהה יותר הירק טעים יותר.

11. השתמשו בסיר גדול והרבה מים בבישול פסטה ותפוחי אדמה, זה יעשה את התבשיל פחות מעומלן.

12. הוסיפו כפית סודה למים של ביצים קשות. זה יהפוך אותן לקלות מאוד לקילוף.

13. בעת אפייה, רסק תפוחי עץ יכול לשמש כתחליף לשמן.

14. קצצו בצל מתחת למים כדי למנוע דמעות.

15. בבישול אורז, הימנעו מהרמת מכסה הסיר. האדים החמים מבשלים ומרככים את האורז טוב יותר.

16. באפייה, הסתמכו על מידות הרכיבים במשקל ולא על נפח.

17. כמות הביצים המושלמת לאומלט היא 2. יש כאלה שמוסיפים חלב, אבל זו טעות.

18. השרו את תפוחי האדמה במי קרח לפני טיגון הצ'יפס. יבשו אותם היטב והכניסו לשמן רותח. הפרש הטמפרטורות ייצור מעטה פריך.

19. בבישול כרובית, פרוסת לימון או תפוח אדמה, יימנעו את הריח המסריח שלה.

20. על מנת לגרום לעוגה לתפוח לגובה ולא להידבק, שימו סוכר על הדפנות.

 

תמונות: FreeDigitalPhotos.net

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: