maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

14 טיפים פשוטים ושימושיים במיוחד למטבח

 אין כמו ניחוחות של בישול אשר עולים מן המטבח, ולמרות שהעבודה בו יכולה להיות מהנה במיוחד, כך היא גם עלולה להיות מאתגרת. הטיפול הממושך בירקות ובחומרי גלם נוספים, המאמצים הרבים לשמור על הסדר והניקיון, הניסיונות לשכנע את הילדים לנסות מאכלים חדשים ובעיות נוספות דומות, כל אלו עלולים לגבות מאיתנו לא מעט אנרגיה וגם זמן יקר. אז רגע לפני שאתם בוחרים להרים ידיים, לפניכם 14 טריקים פשוטים שיהפכו את מלאכת הבישול שלכם לקלה, נעימה והכי חשוב - מהנה.
 
כיור של מטבח עם ברז דולק
 

1. חיתוך בצל ללא דמעות

השימוש בבצל הוא משימה שעלולה להיות מתסכלת עבור רבים מאיתנו בשל הדמעות הרבות שחיתוכו גורם לנו להזיל. דרך נהדרת בעזרתה תוכלו להימנע מן הגירוי לאף והעיניים שגורם לכך היא באמצעות הקפאתו של הבצל למשך כ-15 דקות בטרם תתחילו במלאכת החיתוך.
יד אוחזת בבצל מול מקפיא פתוח

2. קילוף ביצים בקלות

בישולן של ביצים קשות במי מלח היא שיטה מוכרת וידועה למניעת הידבקותה של הקליפה לביצה. עם זאת, במקרים רבים אנו מאוכזבים לגלות כי על אף הקפדתנו להמליח את המים, הקליפה נשארת עקשנית ודביקה במיוחד. אם גם אתם נתקלים בבעיה הזו, הוסיפו למי הבישול פרוסת לימון ותופתעו לגלות כיצד הקליפה תוסר בקלות. לחילופין, תוכלו להשתמש גם בחצי כפית של אבקת סודה לאפייה.
אדם שם בצל בתוך מי הבישול ומקלף את הביצה

3. קילוף שיני שום במהירות

שום הוא מרכיב מרכזי בתבשילים ומאכלים רבים שמעניק להם ניחוח וטעם ייחודיים. עם זאת, מלאכת קילוף השום גוזלת מאיתנו זמן רב והיא לא תמיד פשוטה. כדי לחסוך את הזמן הזה, חממו את השום במיקרוגל למשך 15 שניות. החימום המהיר יסייע לכם להסיר את הקליפה בקלות ובמהירות.
שום מונח בתוך מיקרוגל

4. אפיית תפוח אדמה עסיסי ועשיר בטעמים

לפעמים, מספיק שנעשה שינוי אחד קטן בשביל שהאוכל המוכר והידוע יקבל צורה חדשה ומפתה ויתהדר בשלל טעמים מרעננים במיוחד. דרך נפלאה לעשות זאת עם תפוח אדמה היא באמצעות ביצוע חתכים דקים לאורכו. הכניסו אל המרווחים שנוצרו בחתכים פרוסות דקות של חמאה, פזרו מעט מלח ופלפל ואפו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 40 דקות. ייתכן מאוד שתגלו את החטיף האהוב החדש שלכם. בתיאבון!
גמבה עם 4 בליטות בתחתית לעומת גמבה עם 3 בליטות

5. שמירה על טריות מטבל האבוקדו

שימוש במטבל אבוקדו (גוואקמולה) הוא דרך נהדרת ובריאה באמצעותה ניתן לשדרג מגוון רחב של מנות. עם זאת, עושרו של האבוקדו בברזל גורם לממרח להשחיר מהר בשל תהליכי חמצון המתרחשים עקב מגע עם האוויר. להבא, כאשר תרצו לשמור על טריותו וצבעו של המטבל, רססו או מרחו עליו מעט מים אשר יעכבו את תגובת האבוקדו עם האוויר.
מטבל אבוקדו בקערית ליד נאצ'וס

6. הכנת חטיפי יוגורט בריאים לילדים

לגרום לילדים לאכול יוגורט יכול להיות אתגר לא קטן, ומרבית הסיכויים שבשביל שהם ינסו לטעום את המאכל הנפלא הזה אנו נידרש למלאכת שכנוע לא מעטה. שיטה נהדרת עמה תוכלו להפוך את היוגורט לחטיף שיהיה אהוב על כל הגילאים הכנסת יוגורט לבקבוק לחיץ יחד עם מעט דבש, הזליפו טיפות קטנות על מגש שרופד בנייר אפייה והכניסו אותה למקפיא למשך שעה. לאחר מכן תוכלו להגיש לבני המשפחה נשיקות יוגורט שכולם ישמחו לנסות.
יד אוחזת בבקבוק פלסטיק לרוטב ויוצרת נשיקות מיוגורט קפוא

7. מניעת טעמי לוואי בקפה פילטר

אוהבים להכין את הקפה שלכם עם נייר פילטר? הטריק הבא הוא במיוחד בשבילכם. לפני מזיגת המים החמים לכוס, הוסיפו לקפה קמצוץ מלח וקינמון. המלח יעזור להיפטר מן המרירות של הפולים השרופים והקינמון יקנה לקפה שלכם טעם וניחוח מדהימים.
מים נשפכים מקומקום חם אל נייר פילטר לקפה
 

8. יצירת מגן לסכינים מפקקי שעם

המטבח הוא בהחלט לא מקום למשחקים, אך למרבה הצער לעתים איננו מצליחים למנוע מילדינו להגיע אל המגירות השונות שמכילות כלי מטבח חדים ומסוכנים. כדי להפוך את המטבח שלכם למקום בטוח יותר, קחו כמה פקקים של בקבוקי יין והשתמשו בהם בתור מגן שיכסה את קצה הלהב של הסכינים החדים שלכם.
יד אוחזת בסכין עם פקק שעם בקציה

9. שמירה על טריותן של עוגיות

אין דבר נפלא וטעים יותר מעוגיות טריות שהרגע יצאו מן התנור. עם זאת, מספיק שיעברו ימים ספורים בלבד עד שהן יתחילו להתייבש בקופסה ולקבל מרקם יבש וטעם טפל. כדי למנוע זאת, הוסיפו לקופסת העוגיות פלח אחד של תפוח עץ שישמור על הלחות שלהן ויאריך את משך טריותן.
עוגיות בקופסת פלסטיק עם פלח של תפוח

10. קילוף תפוח אדמה במהירות

אוהבים לאכול תפוחי אדמה, אך שונאים לקלף אותם? הטריק הבא יעזור לכם להסיר את קליפתם של תפוחי האדמה בלי כל מאמץ. כל שעליכם לעשות הוא לבצע חתוך ארוך לאורך כל רוחבו של תפוח האדמה, לבשלו במים ולהמתין עד לרתיחה. לאחר מכן סננו את תפוחי האדמה מן המים, הניחו להם להצטנן מעט ותיווכחו לגלות שניתן להוריד מהם את הקליפה בקלות ובמהירות בלי כל שימוש בכלי מטבח.
תפוחי אדמה עם קליפה מתבשלים בסיר עם מים

11. מניעת גלישת מים מן הסיר

לא משנה כמה אחראיים נהיה, לעתים ייתכנו מצבים בהם נשכח לפקוח עין על הסיר שהנחנו על הגז, ונגלה שהמים שהרתחנו גלשו ולכלכו את הכיריים. את התופעה המוכרת הזו ניתן למנוע בקלות בעזרת הנחת כף עץ על דפנותיו של הסיר. הכף תסייע לפוצץ את הבועות של המים הגולשים והעץ יספח כמות מסוימת של מים שכבר לא יגלשו החוצה.
כף עץ מונחת על סיר ומונעת ממים לגלוש

12. ריכוך דבש שהתגבש

דבש הוא ממתיק טבעי נפלא, אך לעתים הוא מתגבש ונוצרים בו גושי סוכר שמקשים על השימוש בו. רבים חושבים שמשמעות הדבר היא שהדבש התייבש והתקלקל, אך זוהי טעות, שכן דבש מעולם לא מתקלקל. אין צורך לזרוק צנצנות של דבש מגורען, שכן ניתן להחזיר אותו למצבו הנוזלי על ידי השריית הצנצנת בסיר עם מים רותחים. לאחר מספר דקות תופתעו לגלות שהדבש חזר למרקם שהיה לו כאשר פתחתם את הצנצנת לראשונה.
צנצנת דבש מונחת בתוך סיר עם מים

13. ניקוי תחתית סיר שרופה

עם כל האהבה שיש לנו לבישול, אף אחד לא אוהב להתמודד עם תחתית שרופה של סיר ולהקדיש לה דקות מרובות ומייגעות של קרצוף בלתי פוסק. למרבה המזל, ישנן מגוון דרכים להסיר לכלוכים עקשניים בזמן קצר וביניהן הכנסתו של הסיר אל המקפיא למשך כשעתיים. הקפאתו של הלכלוך השרוף תגרום לו להתקשות ותאפשר לנו להסירו במקשה אחת. לחצו כאן כדי להכיר דרכים נוספות לנקות כלי מטבח מלוכלכים.
תחתית סיר שרופה

14. שמירה על לחות של עוגות לאורך זמן

עוגת ספוג היא דרך נהדרת לפתוח את הבוקר יחד עם כוס קפה מהבילה, אך לא עובר זמן רב עד שהעוגה מתקשחת ומאבדת מטריותה. שיטה פשוטה באמצעותה תוכלו לשמור על הלחות של העוגה לאורך זמן היא באמצעות הוספת כפית אחת של שקדים קלויים וטחונים אל הבלילה בטרם האפייה. מלבד ההבדלים שבטריות, תוספת השקדים תשדרג את טעמה של העוגה פלאים.
3 פרוסות של עוגת ספוג

מקור: wikihow, brightside, Nikodem Nijaki, homegadgetsdaily, carolscookies, inthekitchenwithkath, buzzfeed, wikihow, mom4real

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: