maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 מוצרים שמסוכן לחמם במיקרוגל

מכשיר המיקרוגל נמצא היום כמעט בכל מטבח, והוא עוזר לנו לחמם מחדש ולבשל מאכלים במהירות וללא הכנה מראש. זוהי ללא ספק המצאה מועילה ביותר, אבל כפי שאתם כבר ודאי יודעים, היא עלולה להיות גם מסוכנת. חימום אריזות ומכלי פלסטיק, ניירות, ניילונים נצמדים ועוד, עשויים לזהם את המזון שלכם בחומרים מסרטנים ולסכן את הבריאות שלכם ושל היקרים לכם. לפיכך, מומלץ מאוד שלא תחממו במיקרוגל שלכם את 10 המוצרים הבאים. 
 
מוצרים שמסוכן לחמם במיקרוגל
 

1. מזון לתינוקות

מחיות מזון לתינוקות הן בדרך כלל תערובות מזון עדינות, רכות ולחות שלתינוקות מאוד נוח לאכול. בנוסף, הן גם מועשרות ברכיבים תזונתיים שנועדו לחזק את המערכות השונות של הגוף המתפתח, ולשמור על בריאותם של התינוקות. עם זאת, חימום מזון לתינוקות במיקרוגל פוגם קשות בשתי התכונות החשובות האלו, ובנוסף מהווה סכנה לפה וללשון העדינים של התינוק. קרינת המיקרוגל מאדה חלק מהנוזלים במזון התינוקות, מפרקת את התרכובות העדינות של החומרים המזינים ומחממת את המחית בצורה לא אחידה, כך שייתכן שמסתתרת לה כפית אחת רותחת, ללא קשר למספר הפעמים שבדקנו את חום המנה לפני הגשתה.

2. בשר קפוא

בין שמדובר בהפשרת בשר קפוא ובין שבחימום מוצרי בשר לאכילה מידית, בשר קפוא במיקרוגל הוא מתכון לאסון ועלול לחשוף אותנו ואת משפחתנו לחיידקים מסוכנים. בשל אופי הפעולה של קרינת המיקרוגל, במרבית המקרים בהם תחממו בשר קפוא התוצאה תהייה בשר נוקשה ויבש, או בשר נא שבקושי הופשר. במקרה של חימום יתר הבשר יאבד את הנוזלים שנותנים לו את המרקם הרך שכולנו אוהבים, דבר שגם יצמצם משמעותית את הערך התזונתי של המנה. כמו כן, במקרה שהבשר לא חומם לחלוטין, יש סכנה שבאזורים שחוממו קלות אך לא בושלו יימצאו חיידקים מסוכנים שיכולים לגרום לקלקול קיבה ולהפרעות נוספות.
מוצרים שמסוכן לחמם במיקרוגל

3. מנות דגים

בשעה שאין שום מניעה ונזק משמעותי לחימום ראשוני של מוצרי דגים במיקרוגל, חימום נוסף הוא סיפור אחר לחלוטין. כל סוגי המזון מאבדים מהערך התזונתי שלהם בזמן חימום חוזר, אבל דגים במיקרוגל מאבדים את המרקם שלהם, הטעם, הלחות וכן אחוז משמעותי של חומצות השומן החיוניות שבהם. אם בכל זאת בחרתם לחמם מחדש דג במיקרוגל, הדרך המומלצת ביותר לעשות זאת היא על ידי חימום קצר של 30 שניות על עוצמה נמוכה (כ-40%). במקרה שהמנה לא חמה אחרי חימום זה, חממו שוב למשך 20 שניות עד שהמנה תהייה חמימה ומוכנה למאכל. חימום יתר בעוצמה גבוהה פשוט יהרוס לכם את המנה ויפגום בערכים התזונתיים שלה.

4. נייר אלומיניום ומתכות

אתם ודאי יודעים כי אסור להכניס מוצרי מתכת למיקרוגל מחשש להרס המכשיר, אבל חימום מתכת במיקרוגל הוא גם אחד המעשים המסוכנים ביותר לבריאותכם. הדבר תקף גם לגבי נייר אלומיניום, מוצר אריזה שרבים מאתנו משתמשים בו כדי לעטוף מזון ואולי חושבים שתקין לחמם את האוכל בתוכו. הדבר רחוק מאוד מן האמת, שכן בניגוד לתנורים רגילים שפועלים פשוט על חום, גלי קרינת המיקרוגל גורמים לתגובות מסוכנות כשמדובר במתכות. חימום מזון בתוך כלי מתכת או בציפוי נייר אלומיניום יזיק לבריאותכם ועלול לגרום גם לנזקים משמעותיים למכשיר המיקרוגל שלכם.
מוצרים שמסוכן לחמם במיקרוגל
 

5. פירות

חימום פירות במיקרוגל מפרק את החומרים התזונתיים שהם מכילים, ואם תהליך החימום בוצע בצורה שגויה, הפרי אף עשוי להתפוצץ כתוצאה מלחץ הנוזלים שבתוכו. ההמלצה הכללית היא לטגן או לחמם בתנור פירות במידת הצורך, ולהימנע במיוחד מחימום ענבים קפואים או צימוקים שנמצאים במנות בשר או אורז. זאת מאחר שהרכיבים בפירות אלה עלולים לגרום לענבים להתפוצץ מהלחץ המופעל בעת החימום, בזמן שצימוקים נוטים להעלות עשן במקרה שהם עדיין לחים.  

6. חלב אם ומוצרי חלב באופן כללי

חלב אם, מוצרי חלב לתינוקות ומאכלים דומים אחרים הם דברים שמסוכן מאוד לחמם במיקרוגל. לא רק שתהליך החימום פוגע ברכיבים התזונתיים השונים שבחלב האם, כפי שהוכח במחקר שפורסם בירחון האמריקאי לרפואת ילדים, משום שתהליך החימום הוא לא אחיד ישנו גם סיכון שתעניקו לתינוקכם חלב קר מאוד או חם מאוד באופן קיצוני שעלול לפגוע בו. בניגוד למזונות אחרים שצוינו, כמו דגים למשל, תהליכים אלה מתרחשים גם כאשר המיקרוגל מכוון לעוצמת חימום נמוכה. כמו כן, חשוב לציין כי במחקר גם התגלה שבמוצרי חלב מחוממים מכל הסוגים, ישנה עלייה חדה ביכולת הצמיחה וההתפשטות של חיידקים מסוכנים מסוג אי-קולי.
מוצרים שמסוכן לחמם במיקרוגל

7. ירקות

בדומה לפירות, גם ירקות נפגעים מחימום במיקרוגל, ולעתים אף באורח קשה במיוחד. כראייה לכך, במחקר שנערך על ידי הירחון למדע, מזון וחקלאות בארה"ב, נמצא כי ברוקולי שבושל במיקרוגל איבד כ-97% מנוגדי החמצון שבו. אם בכל זאת החלטתם לחמם במיקרוגל ירקות כמו עגבניות או מלפפונים, מומלץ לחורר אותם עם קיסם שיניים כדי לאפשר ללחץ שנוצר בתור הירק להשתחרר, וכך להפחית את הסכנה שהם יתפוצצו במהלך החימום. 

8. מוצרי בצק

בין שמדובר בשאריות פיצה קפואה שברצונכם לאכול, פיתה שצריך להפשיר או פשוט בסנדוויץ' שישב במקרר, עדיף להימנע מהכנסת לחם ומוצרים דומים למיקרוגל. הדבר לא מזיק למכשיר עצמו וגם לא משחרר חומרים מסוכנים, אבל הוא כן משפיע בצורה משמעותית מאוד על הלחם. לאחר כ-20 שניות של חימום, מרבית הלחות מתאדה והלחם מקבל מרקם נוקשה, צמיגי ולפעמים גם מתקשה באופן קיצוני. החדשות הטובות הן שברוב המקרים ניתן לתקן נזקים אלו על ידי חימום קצר בתנור רגיל, החדשות הרעות הן ששום תהליך חימום לא יחזיר ללחם את כל הסיבים התזונתיים שאבדו לו, במקרה שמדובר בלחם מדגנים מלאים.
מוצרים שמסוכן לחמם במיקרוגל

9. ביצים

יש הרבה מאוד מיתוסים בנושא חימום ביצים במיקרוגל, אבל השורה התחתונה היא מאוד פשוטה - רצוי שלא לעשות זאת. חימום ביצים בקליפתן בתוך המיקרוגל הופך את הביצה לסיר לחץ שבו נוזלי החלבון והחלמון מנסים לפרוץ החוצה. בדומה לאופן שבו פירות וירקות מתיזים נוזלים לכל עבר בזמן החימום, גם הביצה עלולה להתפוצץ. בנוסף, כמו במקרה של הבשר הקפוא, גם אם בחרתם לחמם במיקרוגל ביצה בקערה ללא הקליפה, עדיין יש סיכון גדול לחימום לא אחיד שיוביל לחלקי ביצה לא מבושלים, שעלולים להכיל חיידקים מסוכנים. 

10. כלום

אם אתם רוצים לבחון את פעילות המיקרוגל, או לחמם שאריות מזון שנדבקו לדפנות המכשיר כדי לנקותן, בשום פנים ואופן אל תעשו זאת כאשר המיקרוגל ריק לחלוטין. כשאין לקרני המיקרוגל חפץ להתמקד בו הן ניתזות ברחבי חלל החימום ומשפיעות על המיקרוגל עצמו לרעה. הפתרון המומלץ הוא חימום קערת מים, כך תוכלו לשמור על תפקודו של המיקרוגל ולהיות בטוחים שהוא יפעל בצורה בטוחה לאורך זמן.  
 
מקור התמונה: heb
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: