maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לרוטב ברביקיו ביתי

רוטב הברביקיו הוא התוספת המושלמת למאכלי בשר. מומלץ למנגל של יום העצמאות!

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב ברביקיו ביתי
רכיבים לרוטב ברביקיו:
בצלצלי שאלוט - 2 (קצוצים)
פלפל אדום - ½ פלפל (קצוץ)
פלפל חלפיניו - 1 (קטן, קצוץ)
עגבניות - 3 (תמר, חתוכות וללא זרעים)
שמן קנולה - ½ כף
פלפל לבן - ½ כפית
קפה נמס - ¾ כוס (חזק, ללא חלב)
ציר ירקות - ⅔ כוס
אבקת בצל - ½ כפית
אבקת שום - ½ כפית
רוטב סויה - 1 כפית
כמון - 2 כפיות
תמצית עישון - לפי הטעם (היקורי)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם (גרוס טרי)
אופן הכנת הרוטב ברביקיו:
  1. בסיר, טגנו את הבצלים והפלפלים בשמן על אש בינונית. תבלו במלח ופלפל.
  2. כשהבצל הופך שקוף, הוסיפו את העגבניות. בשלו במשך 5 דקות, או עד שהמיץ מהעגבניות התאדה.
  3. הוסיפו לסיר את רסק העגבניות. אחרי דקה נוספת שפכו את הקפה באיטיות לסיר.
  4. הוסיפו לסיר את שאר המרכיבים.
  5. כבו את האש, העבירו את התבשיל לממחה ורסקו אותו ליצירת מחית אחידה.
  6. החזירו את המחית לסיר ובשלו מעל אש בינונית במשך 15 דקות, עד שהמחית תהפוך לרוטב סמיך.
  7. תקנו את התיבול לפי הטעם
  8. הרוטב ישאר טרי במשך 2-3 חודשים.
מקור: נעמי בלוך
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: